Search
Now showing items 1-8 of 8
Bursa İl merkezinde satışa sunulan kaşar peynirlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
ÖZET Bu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunuları kaşar peynirlerinin kimyasal bileşimi ve mikrobiyolojik niteliğini belirlemek amacıyla yapıldı. Kaşar peyniri örneklerinde, kimyasal olarak su, protein, asitlik, ...
Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz peynirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma
(2018-08-06)
I - öz BURSA İL MERKEZÎNDE TÜKETİME SUNULAN BEYAZ PEYNÎRLERÎN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Bu araştırmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz pey nirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik ...
Bursa il merkezinde tüketime sunulan sütlü tatlı çeşitlerinden sütlaç, keşkül, kazandibi ve tavukgöğsünde mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET BURSA İL MERKEZİNDE TÜKETİME SUNULAN SÜTLÜ TATLI ÇEŞİTLERİNDEN SÜTLAÇ, KEŞKÜL, KAZANDİBİ VE TAVUKGÖĞSÜNDE MİKROBİYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ Bu araştırmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan sütlü ...
Bir süt işletmesine gelen, üretimde kullanılacak olan çiğ sütlerin platform tesisleri ile kalitelerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET BİR SÜT İŞLETMESİNE GELEN, ÜRETİMDE KULLANILACAK OLAN ÇİĞ SÜTLERİN PLATFORM TESTLERİ İLE KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ Bu çalışmada Bursa ili merkezinde bulunan bir süt işletmesine gelen çiğ sütlerin fiziksel, kimyasal ...
Bursa piyasasında satılan hazır çorbaların mikrobiyolojik özellikleri
(2018-08-06)
Bursa piyasasında satılan hazar kuru çorba firmalarından 5 tanesinin ortak dört çeşidi araştırma materyali olarak belirlenmiştir. Belirlenen çeşitler; domates, yayla, tarhana ve mercimektir. Her firmaya ait çorba çeşitinden ...
Salamuraya katılan sorbik asit ve tuzlarının olgunlaşma süresince beyaz peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu araştırmada, beyaz peynirler biri kontrol olmak üzere %0.03, %0.05 ve %0.07 sorbik asit ve %0.03, %0.05 ve %0.07 K-sorbat katkılı 7 farklı salamurada 90 gün süresince olgunlaştırılmıştır. İki tekerrürlü olarak yürütülen ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
Bu araştırmada Bursa il merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik bileşimlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada toplam 50 ayran örneği incelenmeye alınmıştır. Örnekler alındığı gün laboratuvara ...
Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesi
(2018-08-06)
Son yıllarda gıdalarda küfler ve küflenme giderek artan önem kazanmıştır. Bunun nedeni küflerin mikotoksin olarak adlandırılan, insan sağlığını tehdit eden ikincil metabolitleri oluşturmasıdır. Evlerde üretilip tüketilen ...