Search
Now showing items 1-6 of 6
Taze ve dondurulmuş enginarlardan üretilen konservelerin kalite kriterleri
(2021-04-26)
- 35- 5. ÖZET Bu araştırmada 8 fflrklı yöntemle enginar konvervesi üreti lerek elde edilen mamuller fiziksel» kimyasal ve duyusal ana lizlerle değerlendirilmiştir. Uygulanan yöntemlerde bekleme suyu olarak tuz »sitrik asit, ...
İnegöl çevresinde yetişen stanley çeşidi siyah eriklerin konserveye işlenmesi üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
6. ÖZET Bu çalışmada Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan Stanley çeşidi erik kullanılmıştır. Böylece üretim miktarı fazla olan bu erik çeşidinin konserveye işlenerek değerlendirilmesi ...
Hazır konserve yemeklerin üretim aşamasında bakteri yükünün belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Düşük asitli konserve ürünlerde mikrobiyel bozulmaya; ısıl işlemde canlı kalabilen veya ısıl işlemden hemen sonra kutudaki bir sızıntı nedeniyle kutu içine giren mikroorganizmalar neden olmaktadır. Isıl işlemde ...
Ton balık konservelerinin kimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve Ts 355`e uygunluğunun araştırılması
(2018-08-06)
-1- ÖZET Bu araştırmada marketler deki farklı firmalara ait ton balık konservelerinin Türk Standartlarına (TS 355) uygun olup olmadığının saptanması amaçlandı. Bu ürünlerde fiziksel, kimyasal ve istatistiksel analizler ...
Garnitür konserve üretiminin optimizasyonu
(2021-04-25)
ÖZET Bu çalışmada, materyal olarak Sprinter bezelye çeşidi, Nantes havuç çeşidi ve Granola patates çeşidi kullanılmıştır. Hammadde haşlanmış ve iki farklı oranda karıştırılarak hazırlanmıştır. Paçal A % 40 Bezelye, % 35 ...