Search
Now showing items 1-10 of 11
Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırma, Bursa ili merkezinde tüketime sunulan meyveli don durmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini saptamak amacıyla yap ildi. Çalışmada, limonlu dondurma, vişneli dondurma ve çilekli dondurma kullanıldı. ...
Dondurarak muhafaza edilen bazı meyve ve sebzelerin mikrobiyolojisi ve depolama sürecindeki değişmeler üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
ÖZ Bu araştırmada, Bursa Bölgesinde donmuş gıda üretimi yapan iki büyük firmanın 1990 yılı ürünlerinden çilek, kiraz, yeşil kabak, kırmızı biber ve karnabahar materyal olarak kullanılmıştır. Bu materyallerde, donma işleminde ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan kaşar peynirlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
ÖZET Bu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunuları kaşar peynirlerinin kimyasal bileşimi ve mikrobiyolojik niteliğini belirlemek amacıyla yapıldı. Kaşar peyniri örneklerinde, kimyasal olarak su, protein, asitlik, ...
Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz peynirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma
(2018-08-06)
I - öz BURSA İL MERKEZÎNDE TÜKETİME SUNULAN BEYAZ PEYNÎRLERÎN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Bu araştırmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz pey nirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik ...
Bir süt işletmesine gelen, üretimde kullanılacak olan çiğ sütlerin platform tesisleri ile kalitelerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET BİR SÜT İŞLETMESİNE GELEN, ÜRETİMDE KULLANILACAK OLAN ÇİĞ SÜTLERİN PLATFORM TESTLERİ İLE KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ Bu çalışmada Bursa ili merkezinde bulunan bir süt işletmesine gelen çiğ sütlerin fiziksel, kimyasal ...
Bursa-Balıkesir bölgesi beyaz peynir işletmelerinin teknolojik yapıları ve üretilen beyaz peynirlerin kalitelerinin saptanması üzerinde bir araştırma
(2018-11-27)
Ülkemizin toplam peynir üretiminde % 59.6'lık bir paya sahip bulunan beyaz peynir, doğal niteliklerini kısa sürede yitiren önemli bir süt ürünüdür. Beyaz peynir yapımında üretim teknolojisi, ürü nün kalite nitelikleri, ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
Bu araştırmada Bursa il merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik bileşimlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada toplam 50 ayran örneği incelenmeye alınmıştır. Örnekler alındığı gün laboratuvara ...
Bursa piyasasında tüketime sunulan çiğ hamburger köftelerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri
(2018-08-06)
ÖZ 8u araştırma Bursa il merkezinde satışa sunuları hamburger köftelerini kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi açısından değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, hamburger köftesi örnekleri alınıp, Mikrobiyolojik, ...
Bursa`da tüketime sunulan bazı baharatların küf yük ve florasının araştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırma, ülkemizde sık ve yaygın kullanımı olan baharat çeşitlerindeki küf yükü ve florasını belirleyerek, bu kaynaktan besinlere olabilecek bulaşma tehlikesini saptamak amacıyla yapılmıştır. Amaca uygun olarak, ...