Search
Now showing items 1-3 of 3
Bursa İl merkezinde satışa sunulan kaşar peynirlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
ÖZET Bu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunuları kaşar peynirlerinin kimyasal bileşimi ve mikrobiyolojik niteliğini belirlemek amacıyla yapıldı. Kaşar peyniri örneklerinde, kimyasal olarak su, protein, asitlik, ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(2020-11-14)
Bu araştırmada Bursa il merkezinde satışa sunulan ayranların kimyasal ve mikrobiyolojik bileşimlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada toplam 50 ayran örneği incelenmeye alınmıştır. Örnekler alındığı gün laboratuvara ...
Bursa İl merkezinde satışa sunulan bazı besinlerde rastlanan küfler
(2020-11-14)
ÖZET Günümüzde giderek artan nüfusun sağlıklı olarak beslenmesi giderek sorunlu duruma gelmiştir. Bu sorunlar, yeterli besin maddelerinin temininde karşılaşılan güçlükler yanında, varolan besin veya besin hammaddelerinin ...