Browsing TEZLER by Subject "Noodle"
Now showing items 1-2 of 2
-
Erişte üretiminde farklı un katkılarının (Balık unu, çekirge unu, un kurdu unu ve spirulina tozu) kullanım imkanlarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday ununun yerine kendi ağırlığının farklı oranlarında (%15, %30) deniz kaynaklı ve yenilebilir böcek kaynaklı unlar eklenerek geleneksel yöntem kullanılarak erişte üretilmiştir. Deniz kaynaklı un olarak ... -
Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ...