Browsing TEZLER by Issue Date
Now showing items 1-6 of 6
-
Gölevezden yarı mamül ürün geliştirme üzerine bir araştırma
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-12)Gölevez (Colocasia esculenta (L.) Schott) Akdeniz sahillerinde çok fazla yetiştirilen bir tarım ürünüdür. Patatesten daha fazla lif, potasyum, magnezyum, çinko, A,B ve C vitaminleri içerir. Mineral bakımından, yörede çok ... -
Avokadolu yoğurt üretimi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-11-20)Bu çalışmada, avokado meyvesi yoğurt üretiminde kullanılarak, fonksiyonel bir ürün geliştirilip, kalite kriterleri ve kullanım olanakları araştırılmıştır. Farklı oranlarda (%0, 6, 10, 15) avokado püresi ve saf kültür ... -
Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday rüşeymi ilavesinin tarhana formülasyonu üzerindeki etkisi tarhanaların fizikokimyasal, fonksiyonel, toz ve duyusal özelliklerin belirlenmesiyle incelenmiştir. Bu amaçla, buğday rüşeymi beş farklı oranda ... -
Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ... -
Erişte üretiminde farklı un katkılarının (Balık unu, çekirge unu, un kurdu unu ve spirulina tozu) kullanım imkanlarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday ununun yerine kendi ağırlığının farklı oranlarında (%15, %30) deniz kaynaklı ve yenilebilir böcek kaynaklı unlar eklenerek geleneksel yöntem kullanılarak erişte üretilmiştir. Deniz kaynaklı un olarak ... -
Farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmanın amacı, farklı tahıl ve baklagil unlarının glutensiz tarhana yapımında kullanılması ve glutensiz tarhana örneklerinin fizikokimyasal bileşimi, fonksiyonel, toz ürün ve duyusal özellikleri üzerindeki etkilerinin ...