Browsing TEZLER by Subject "Agriculture"
Now showing items 1-2 of 2
-
Buğday rüşeyminin protein içeriği arttırılmış tarhana üretiminde kulanım olanaklarının araştırılması
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Bu çalışmada, buğday rüşeymi ilavesinin tarhana formülasyonu üzerindeki etkisi tarhanaların fizikokimyasal, fonksiyonel, toz ve duyusal özelliklerin belirlenmesiyle incelenmiştir. Bu amaçla, buğday rüşeymi beş farklı oranda ... -
Farklı baklagil ve yenilebilir böcek unları ile zenginleştirilmiş eriştelerin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin belirlenmesi
(ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-12-31)Yenilebilir böcek ve baklagil unu eklenmiş geleneksel Türk eriştesinin nem, kül, yağ, protein ve karbonhidrat içerikleri, pişirme kalitesi ve duyusal karakteristikleri incelenmiştir. Erişte örneklerinde baklagil unları ...