Search
Now showing items 1-10 of 14
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(2020-07-24)
Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ...
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(2021-02-08)
Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ...
Kırsal turizmde gastronomik unsurların kullanılması Kapadokya`da bir çalışma
(2020-07-24)
Kırsal turizm ve gastronomi son yıllarda bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası olmakla birlikte turizm sektöründe de alternatif bir alan oluşturmaktadır. Özellikle turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması açısından ...
Kırsal turizmde gastronomik unsurların kullanılması Kapadokya`da bir çalışma
(2020-07-24)
Kırsal turizm ve gastronomi son yıllarda bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası olmakla birlikte turizm sektöründe de alternatif bir alan oluşturmaktadır. Özellikle turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması açısından ...
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(2020-07-24)
Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ...
Türk mutfak kültürü kapsamında Hatay`ın gastronomi şehri olarak değerlendirilmesi
(2020-07-24)
Küreselleşen ve globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe yeni arayış içine girilmesine sebep olmuştur. Ülkelerin; hem kültürünü, yaşam şeklini, doğal güzelliklerini, yemeklerini ...
Gastro turistlerin tipolojisinin belirlenmesi: Gaziantep ölçeğinde bir uygulama
(2021-02-08)
Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turizmine katılan gastro turistlerin tipolojisini belirlemektir. Çalışmanın alt amacı ise tespit edilen tipolojiler ile gastro turistlerin demografik özellikleri ve seyahat davranışları ...
Yenilebilir yabani mantarların tespit edilmesi ve gastronomik açıdan öneminin belirlenmesi : Muğla ili örneği
(2020-11-06)
Bu araştırma Muğla ilinin Fethiye İlçesinde yetişen yenilebilir yabani mantarları tespit etmek ve gastronomik açıdan önemini belirlemek amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Araştırma teorik ve uygulama olmak üzere iki ...
Destinasyon çekim gücü olarak yöresel mutfağın önemi ve Bayburt mutfağı örneği
(2020-11-06)
Gastronomi turizmi, dünyada hızla büyümekte olan kültür turizmi pazarının önemli bir parçasıdır ayrıca ekonomik kalkınmanın da en önemli araçlarından birisidir. Son yıllarda yapılan pek çok araştırmada seyahat edilen ...
Kırsal turizmde gastronomik unsurların kullanılması Kapadokya`da bir çalışma
(2020-07-24)
Kırsal turizm ve gastronomi son yıllarda bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası olmakla birlikte turizm sektöründe de alternatif bir alan oluşturmaktadır. Özellikle turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması açısından ...