Kırsal turizmde gastronomik unsurların kullanılması Kapadokya`da bir çalışma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Kırsal turizm ve gastronomi son yıllarda bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası olmakla birlikte turizm sektöründe de alternatif bir alan oluşturmaktadır. Özellikle turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması açısından gastronomik unsurların kullanımı turizm sektöründe önem arz etmektedir.Kapadokya bölgesinin gastronomi potansiyelinin ortaya konulması bu çalışmanın ana konusunu oluşturmaktadır. Çalışmada öncelikle kırsal turizm ve gastronomi turizmi hakkında bilgiler verilmiştir. Sonrasında Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin kırsal ve gastronomik açıdan potansiyelleri incelenmiştir.Son olarak kırsal turizm ve gastronomi açısından Kapadokya bölgesinin analiz sonuçlarına dayanarak turizmin geliştirilmesi için mevcut ve potansiyel değerlerin önemine dair bilgiler verilmiştir. Rural tourism and gastronomy are considered to be significant parts of regional development in recent years that open up an alternative field for the tourism sector. In particular, the use of gastronomic elements is vital in terms of prolonging the tourism activities to a whole year.The fundamental part of this study is dedicated to put forward the gastronomic potential of Cappadocian Region. In this study, we primarily give information regarding the rural and the gastronomic tourism. Afterwards, we examine the potential of the city of Nevşehir and Cappadocia Region with respect to its rural and gastronomic aspects.Finally, we underline the importance of the present and the potential values to advance the tourism based on the analysis of Cappadocia Region in terms of the rural and the gastronomic tourism.
Collections