Kırklareli İl`i kil ve maltaxkil melez keçi sütlerinin özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmada; Kırklareli ili ve çevre ilçelerde beslenen Kıl Keçisi ve MaltaxKıl Melez Keçi sütlerinin özellikleri araştırılmıştır. Materyal olarak 4 bölgeden alınan 12 keçi sütü örneği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kıl keçi sütlerinde su oranı %87.16, kuru madde oranı % 12.84, yağ oranı %3.92, protein oram %3.92, laktoz oranı %4.22, kül oram %0.78, özgül ağırlık 1.0322 gr/cm3 bulunmuştur. MaltaxKıl melez keçi sütlerinde su oranı %85.81, kuru madde oram %14.19, yağ oram %5.48, protein oram %3.96, laktoz oranı %3.98, kül oranı %0.78, özgül ağırlık 1.0321 gr/cm3 olarak bulunmuştur. Kıl keçisi Maltax Kıl melez keçi sütleri kuru madde, yağ, protein, laktoz oranları bakımından karşılaştırıldığında istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. Mit dieser Arbeit wurde in Kırklareli und seine Umgebung erhaltene Ziegenmilch und deren Eiegenschaften untersucht. Als Material wurde Milch aus 12 Ziegen der 4 Gebieten ausgewahlt. Untersuchungsergebnisse in der Milch von Ziegen wurde 87.16% Wasser, 12.84% Trokenmane, 3.92% Fett, 3.92% Eiweis, 4.22% Laktose, 0.78% Asche und die spezwisches Gewicht mit 1.0322 gr/cm3 festegestellt. İn der Milch von Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde 85.81% Wasser, 14.19% Trokenmane, 5.48% Fett, 3.96% Eiweis, 3.98% Laktose, 0.78% Asche und 1.0321 gr/cm3 speziwiscfa.es Gewicht festegestellt. Prozentuale Vergleich der Trochenemase, Fett, Eiweis, Laktose der Milch von Ziegen und Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde istatistisch signifikant gefunden.
Collections