Kırklareli İl`i kil ve maltaxkil melez keçi sütlerinin özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Demirci, Mehmet | |
dc.contributor.author | Yüzer, Filiz | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:03:10Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:03:10Z | |
dc.date.submitted | 1994 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506491 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmada; Kırklareli ili ve çevre ilçelerde beslenen Kıl Keçisi ve MaltaxKıl Melez Keçi sütlerinin özellikleri araştırılmıştır. Materyal olarak 4 bölgeden alınan 12 keçi sütü örneği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kıl keçi sütlerinde su oranı %87.16, kuru madde oranı % 12.84, yağ oranı %3.92, protein oram %3.92, laktoz oranı %4.22, kül oram %0.78, özgül ağırlık 1.0322 gr/cm3 bulunmuştur. MaltaxKıl melez keçi sütlerinde su oranı %85.81, kuru madde oram %14.19, yağ oram %5.48, protein oram %3.96, laktoz oranı %3.98, kül oranı %0.78, özgül ağırlık 1.0321 gr/cm3 olarak bulunmuştur. Kıl keçisi Maltax Kıl melez keçi sütleri kuru madde, yağ, protein, laktoz oranları bakımından karşılaştırıldığında istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. | |
dc.description.abstract | Mit dieser Arbeit wurde in Kırklareli und seine Umgebung erhaltene Ziegenmilch und deren Eiegenschaften untersucht. Als Material wurde Milch aus 12 Ziegen der 4 Gebieten ausgewahlt. Untersuchungsergebnisse in der Milch von Ziegen wurde 87.16% Wasser, 12.84% Trokenmane, 3.92% Fett, 3.92% Eiweis, 4.22% Laktose, 0.78% Asche und die spezwisches Gewicht mit 1.0322 gr/cm3 festegestellt. İn der Milch von Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde 85.81% Wasser, 14.19% Trokenmane, 5.48% Fett, 3.96% Eiweis, 3.98% Laktose, 0.78% Asche und 1.0321 gr/cm3 speziwiscfa.es Gewicht festegestellt. Prozentuale Vergleich der Trochenemase, Fett, Eiweis, Laktose der Milch von Ziegen und Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde istatistisch signifikant gefunden. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Kırklareli İl`i kil ve maltaxkil melez keçi sütlerinin özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Goat milk | |
dc.subject.ytm | Goats | |
dc.subject.ytm | Kırklareli | |
dc.identifier.yokid | 34467 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 34467 | |
dc.description.pages | 37 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |