Show simple item record

dc.contributor.advisorDemirci, Mehmet
dc.contributor.authorYüzer, Filiz
dc.date.accessioned2020-12-30T09:03:10Z
dc.date.available2020-12-30T09:03:10Z
dc.date.submitted1994
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/506491
dc.description.abstractBu araştırmada; Kırklareli ili ve çevre ilçelerde beslenen Kıl Keçisi ve MaltaxKıl Melez Keçi sütlerinin özellikleri araştırılmıştır. Materyal olarak 4 bölgeden alınan 12 keçi sütü örneği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; kıl keçi sütlerinde su oranı %87.16, kuru madde oranı % 12.84, yağ oranı %3.92, protein oram %3.92, laktoz oranı %4.22, kül oram %0.78, özgül ağırlık 1.0322 gr/cm3 bulunmuştur. MaltaxKıl melez keçi sütlerinde su oranı %85.81, kuru madde oram %14.19, yağ oram %5.48, protein oram %3.96, laktoz oranı %3.98, kül oranı %0.78, özgül ağırlık 1.0321 gr/cm3 olarak bulunmuştur. Kıl keçisi Maltax Kıl melez keçi sütleri kuru madde, yağ, protein, laktoz oranları bakımından karşılaştırıldığında istatistiksel olarak önemli bulunmuştur.
dc.description.abstractMit dieser Arbeit wurde in Kırklareli und seine Umgebung erhaltene Ziegenmilch und deren Eiegenschaften untersucht. Als Material wurde Milch aus 12 Ziegen der 4 Gebieten ausgewahlt. Untersuchungsergebnisse in der Milch von Ziegen wurde 87.16% Wasser, 12.84% Trokenmane, 3.92% Fett, 3.92% Eiweis, 4.22% Laktose, 0.78% Asche und die spezwisches Gewicht mit 1.0322 gr/cm3 festegestellt. İn der Milch von Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde 85.81% Wasser, 14.19% Trokenmane, 5.48% Fett, 3.96% Eiweis, 3.98% Laktose, 0.78% Asche und 1.0321 gr/cm3 speziwiscfa.es Gewicht festegestellt. Prozentuale Vergleich der Trochenemase, Fett, Eiweis, Laktose der Milch von Ziegen und Malta-ZiegenXKreuzung Ziegen wurde istatistisch signifikant gefunden.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleKırklareli İl`i kil ve maltaxkil melez keçi sütlerinin özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmGoat milk
dc.subject.ytmGoats
dc.subject.ytmKırklareli
dc.identifier.yokid34467
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid34467
dc.description.pages37
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess