Sütte kurumadde arttırılmasında kullanılan vakum cihazlarının karakteristik değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
II ÖZET Bu araştırma aşağıdaki kuruluşlarda yapılmıştır. - Özen Süt İşletmesi Çorlu-Misinli - Tikveşli Süt İşletmesi Lüleburgaz - Eker Süt İşletmesi Bursa Araştırmada yapılan çalışmalar beş ana başlık altında toplanmıştır. 1- Sıcaklık ye basıncın makinanın çalışma hızı üzerindeki etkisi, 2- Farklı kademelerdeki vakum cihazlarının buhar tüketimi ve sütün yapısı üzerine etkisi, 3- Cihazın yanlış kullanımından doğan kayıplar, Bu araştırma doğrultusunda aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir. 1- Çalışma hızının artmasıyla sıcaklık ve basınç artmaktadır. 2- İki kademeli vakum cihazında, tek kademeliye oranla daha az süt yoğunlaştırılması sağlanmıştır. 3- Düşük sıcaklıklarda gerçekleştirilen yoğunlaştırma sütün kimyasal özelliklerini etkilememektedir. Ill SUMMARY This research was driven at the following corporations; - Özen Milk Corporation in Çorlu-Misinli, - Tikveşli Milk Corporation in Lüleburgaz, - Eker Milk Corporation in Bursa. i In these places the instruments and equipment's used in milk treatment, studied and observed. The studies on this research can be summarized under three titles; 1- The effect of temperature and pressure on operation speed of machine. 2- The effect of different kind of vacuum instruments on steam consumption and condensation of milk. 3- Production losses due to improper use of intruments. In the result of this research, the following conclusions were obtained; 1- As operation speed of the machine increases, temperature and pressure directly proportionally increase. 2- In two stage vacuum instrument, less steam consumption and more milk condensation obtained comparing to single stage instrument. 3- In low temperatures the obtained condensation of milk does not effect the it's chemical properties.
Collections