Sütte kurumadde arttırılmasında kullanılan vakum cihazlarının karakteristik değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Eker, Bülent | |
dc.contributor.author | Cihan, Hamdiye | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T09:00:22Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T09:00:22Z | |
dc.date.submitted | 1996 | |
dc.date.issued | 2020-11-13 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/505991 | |
dc.description.abstract | II ÖZET Bu araştırma aşağıdaki kuruluşlarda yapılmıştır. - Özen Süt İşletmesi Çorlu-Misinli - Tikveşli Süt İşletmesi Lüleburgaz - Eker Süt İşletmesi Bursa Araştırmada yapılan çalışmalar beş ana başlık altında toplanmıştır. 1- Sıcaklık ye basıncın makinanın çalışma hızı üzerindeki etkisi, 2- Farklı kademelerdeki vakum cihazlarının buhar tüketimi ve sütün yapısı üzerine etkisi, 3- Cihazın yanlış kullanımından doğan kayıplar, Bu araştırma doğrultusunda aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir. 1- Çalışma hızının artmasıyla sıcaklık ve basınç artmaktadır. 2- İki kademeli vakum cihazında, tek kademeliye oranla daha az süt yoğunlaştırılması sağlanmıştır. 3- Düşük sıcaklıklarda gerçekleştirilen yoğunlaştırma sütün kimyasal özelliklerini etkilememektedir. | |
dc.description.abstract | Ill SUMMARY This research was driven at the following corporations; - Özen Milk Corporation in Çorlu-Misinli, - Tikveşli Milk Corporation in Lüleburgaz, - Eker Milk Corporation in Bursa. i In these places the instruments and equipment's used in milk treatment, studied and observed. The studies on this research can be summarized under three titles; 1- The effect of temperature and pressure on operation speed of machine. 2- The effect of different kind of vacuum instruments on steam consumption and condensation of milk. 3- Production losses due to improper use of intruments. In the result of this research, the following conclusions were obtained; 1- As operation speed of the machine increases, temperature and pressure directly proportionally increase. 2- In two stage vacuum instrument, less steam consumption and more milk condensation obtained comparing to single stage instrument. 3- In low temperatures the obtained condensation of milk does not effect the it's chemical properties. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Sütte kurumadde arttırılmasında kullanılan vakum cihazlarının karakteristik değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma | |
dc.title.alternative | A Research on determining of characteristic values in vacuum equipments used increasing of not solid fat in milk | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-11-13 | |
dc.contributor.department | Tarım Makineleri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Agricultural machinery | |
dc.subject.ytm | Vacuum | |
dc.subject.ytm | Milk | |
dc.identifier.yokid | 57290 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TRAKYA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 57290 | |
dc.description.pages | 40 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |