Değişik meyve konserveleri kullanılarak hazırlanmış meyveli yoğurtların depolama süresine bağlı olarak bazı özelliklerinde meydana gelen değişiklikler
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Değişik Meyve Konserveleri Kullanılarak Hazırlanmış Meyveli Yoğurtların Depolama Süresine Bağlı Olarak Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişiklikler Üzerine Araştırmada- farklı meyve konserveleri kullanılarak atlı değişik çeşitte meyveli yoğurt yapılmış ve bu yoğurtlar 4+1 °C de 15 gün süre ile muhafaza edilmiştir. Muhafazanın 2, 7, ve 15, günlerinde meyveli yoğurtlar- duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmuşlardır. Duyusal analizler sonucunda kiraz konservesi ile hazırlanan- B- çeşidi en çok beğenilen çeşit olmuştur. Araştırma sonucunda değişik- meyve konservelerinin kullanımıma yoğurt özellikleri üzerine etkili olduğu, depolama süresince de bu özelliklerin değişim gösterdiği tespit edilmiştir. Meyve- konservesi ve- depolama süresinden bağımsız olan tek özelliğin `yağ değeri` olduğu gözlenmiştir. Farkla meyve konserveleri ile hazırlanmış- olan meyveli yoğurtların duyusal, fiziksel ve kimyasal (yağ değeri dışında) özellikleri depolama süresince değişmiştir. Farklılıklar istatistiki açıdan önemli t SUMMARY The Research^ Qrv The Variation Ot Some Properties Of Fruit Yoghurts Depending On The Storage Period Which Prepared With Different Canned Fruits. In- this- research, six kinds- of- faut yoghurts, using different canned fruits, were prepared and stored at 4±1 °C for 15 days. The sensorial, physical, chemical and microbiological properties were checked ir+ foe 2nd, 7th and 45th daya of the storage. According^ ta the conclusion- of the sensorial analysis, sample B^ wh,ich was prepared with canned cherry, was the most prefered yoghurt sample. Different canned fruits were effective or+ the properties- of the yoghurt. During the storage period these properties, except the fat content, were changed. The- sensorial physical and chemicaL properties (excluding the-, fat content) of the fruit yoghurts prepared with different canned fruits, were changed during-the storage period Thedifferences werefound statistically^important.
Collections