Show simple item record

dc.contributor.advisorÖksüz, Ömer
dc.contributor.authorBölükbaşi, Burcu
dc.date.accessioned2020-12-30T08:59:16Z
dc.date.available2020-12-30T08:59:16Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/505772
dc.description.abstractÖZET Değişik Meyve Konserveleri Kullanılarak Hazırlanmış Meyveli Yoğurtların Depolama Süresine Bağlı Olarak Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişiklikler Üzerine Araştırmada- farklı meyve konserveleri kullanılarak atlı değişik çeşitte meyveli yoğurt yapılmış ve bu yoğurtlar 4+1 °C de 15 gün süre ile muhafaza edilmiştir. Muhafazanın 2, 7, ve 15, günlerinde meyveli yoğurtlar- duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmuşlardır. Duyusal analizler sonucunda kiraz konservesi ile hazırlanan- B- çeşidi en çok beğenilen çeşit olmuştur. Araştırma sonucunda değişik- meyve konservelerinin kullanımıma yoğurt özellikleri üzerine etkili olduğu, depolama süresince de bu özelliklerin değişim gösterdiği tespit edilmiştir. Meyve- konservesi ve- depolama süresinden bağımsız olan tek özelliğin `yağ değeri` olduğu gözlenmiştir. Farkla meyve konserveleri ile hazırlanmış- olan meyveli yoğurtların duyusal, fiziksel ve kimyasal (yağ değeri dışında) özellikleri depolama süresince değişmiştir. Farklılıklar istatistiki açıdan önemli t
dc.description.abstractSUMMARY The Research^ Qrv The Variation Ot Some Properties Of Fruit Yoghurts Depending On The Storage Period Which Prepared With Different Canned Fruits. In- this- research, six kinds- of- faut yoghurts, using different canned fruits, were prepared and stored at 4±1 °C for 15 days. The sensorial, physical, chemical and microbiological properties were checked ir+ foe 2nd, 7th and 45th daya of the storage. According^ ta the conclusion- of the sensorial analysis, sample B^ wh,ich was prepared with canned cherry, was the most prefered yoghurt sample. Different canned fruits were effective or+ the properties- of the yoghurt. During the storage period these properties, except the fat content, were changed. The- sensorial physical and chemicaL properties (excluding the-, fat content) of the fruit yoghurts prepared with different canned fruits, were changed during-the storage period Thedifferences werefound statistically^important.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleDeğişik meyve konserveleri kullanılarak hazırlanmış meyveli yoğurtların depolama süresine bağlı olarak bazı özelliklerinde meydana gelen değişiklikler
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmStorage period
dc.subject.ytmFruits
dc.subject.ytmFruit yoghurt
dc.identifier.yokid67588
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid67588
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess