Browsing TEZLER by Subject "Packaging"
Now showing items 1-9 of 9
-
Farklı ambalajlarda depolanan katkılı ve katkısız unlarda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değişikliklerin belirlenmesi üzerine araştırmalar
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada kullanılan unların olgunlaşmalarını sağlamak için ilave edilmesi gereken malt unu ve oksidant seviyeleri ön denemelerle tespit edilmiş ve 30 ppm potasyum bromat (KBr03), %1 enzimce aktif soya unu ve %0,6 malt ... -
Farklı koşullarda paketlenmiş mısır küçük balya silajı yapımı için uygun parametrelerin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yeşil ve nem içeriği yüksek bitkilerin, uygun boyutlarda kıyılıp sıkıştırılarak, hava geçişi olmayan kapalı ortamlarda fermantasyonu esasına dayanan silaj yapımında, dünyada ve ülkemizde en yaygın kullanılan bitki mısırdır. ... -
Gökkuşağı alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetosunda Listeria monocytogenes`in gelişimi üzerine vakum ve modifiye atmosferde ambalajlamanın etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetoları, hava (kontrol), vakum ve gaz karışımları altında (%50 CO2-%50 N2, %80 O2-%20 C02, %2.5 02-%7.5 N2-%90 C02), farklı sıcaklıklarda ( 4 ve 10°C) depolandı, mikrobiyolojik ... -
Isının, kültür kullanmanın ve ambalaj işleminin kaşar peyniri kalite tad ve aromasına etkileri üzerinde araştırmalar
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06) -
Kitosanla kaplama ve modifiye atmosfer ambalajlamanın palamut (Sarda sarda) filetolarının kimyasal parametreleri üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, kitosan (%2) ile kaplanan, modifiye atmosfer paketlenen (%100 CO2, vakum) ambalajlanan palamut balığı (Sarda sarda) filetolarının kimyasal (pH, toplam uçucu baz azotu-TVB-N ve lipid oksidasyonu-TBARS) parametreleri ... -
Modifiye atmosferde ambalajlamanın gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetolarının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Gökkuşağı alabalığı filetolarının mikrobiyolojik (10°C, 25°C ve 37°C'de toplam bakteri sayısı, Pseudomonas, laktik asit bakterisi, Enterobacteriacea, maya ve küf sayısı), fiziksel (L, a ve b değerleri), kimyasal (pH, ... -
Sıcak tütsülenen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetoları üzerine modifiye atmosferde ambalajlamanın etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırma sıcak tütsülenen gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) filetoları üzerine modifiye atmosferde ambalajlamanın (MAP) etkisini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Filetolar salamura yöntemi ile işlendikten ... -
Taze ve ambalajlanarak belirli süreler değişik sıcaklıklarda muhafaza edilen kuyruk yağının çeşitli fiziksel ve kimyasal kalite kriterlerinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Kuyruk yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiş ve farklı düzeyde muhafaza özelliğine sahip ambalajlarda, farklı sıcaklık derecelerinde ve süresinde depolanabilirle imkanları araştırılmıştır. Araştırmada, ... -
Vakum ambalajlama ve nitrit ilavesinin kavurmanın bazı kalite özellikleri ile Clostridium sporogenes üzerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, nitrit ilavesi ve pişirme işleminin kavurmada Clostridium botilinum'un yaşama ve çoğalma özellikleri ile kavurmanın bazı kalite unsurları üzerine etkisini belirlemek amacıyla nitritli ve C. sporogenes')! ...