Browsing TEZLER by Subject "Zootechnics"
Now showing items 21-34 of 34
-
Farklı seviyelerde kesif yemle beslenen esmer ve siyah alaca buzağıların büyüme ve gelişme özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırmada 53 Esmer ve 41 Siyah Alaca buzağı doğum ağırlıklarının % 8'i oranında sütle beslenerek 35 günde sütten kesilmiştir. Bu buzağılar dört ayn kesif yem grubuna dağıtılarak, sırasıyla 2.0, 2.5, 3.0 kg ... -
Farklı sütten kesim sürelerinin esmer ve siyah alaca buzağıların büyüme ve yemden yararlanma özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-18)ÖZET Bu araştırmada, Atatürk Üniversitesi Tarım işletmesinde Yetiştirilen Esmer ve Siyah Alaca buzağılar 30, 45 ve 60. günde sütten kesilmişler ve buzağılara içirilen günlük süt miktarı doğum ağırlığının % 7'si oranında ... -
Farklı tip havuzların gökkuşağı alablığı`nda canlı ağırlık artışı, yem değerlendirme ve yaşama oranı üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırma, farklı havuz tiplerinin (beton, naylon, çakıl, toprak) Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) canlı ağırlık artışı, yem değerlendirme ve yaşama oranı üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla ... -
Farklı yaşta larvalardan tek ve çift aşılama yöntemi ile yetiştirilen ana arıların (Apis mellifera L.) özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bir, iki ve üç günlük yaştaki larvalardan tek ve çift aşılama yöntemiyle yetiştirilen ana arıların özelliklerinin incelendiği bu çalışmada 4 adet besleyici koloni ile 91 adet çiftleştirme kolonisi kullanılmıştır. Aşılama ... -
Kaba yem formunun esmer buzağıların büyüme, gelişme ve yemden yararlanma özelliklerine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET İki ayn kaba yem formunun (ortalama 2.5 cm uzunlukta kıyılmış veya doğal halde kuru çayır otu) Esmer buzağıların büyüme, gelişme ve yemden yararlanma özellikleri Özerine etkileri araştırılmıştır. Kıyılmış kuru çayır ... -
Kafkas, Anadolu ve Erzurum balarısı (Apis mellifera l.) genotiplerinin Erzurum koşullarındaki performanslarının belirlenmesi ve morfolojik özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-23)ÖZET KAFKAS, ANADOLU VE ERZURUM BALARISI (Apis mellifera L.) GENOTİPLERİNİN ERZURUM KOŞULLARINDAKİ PERFORMANSLARININ BELİRLENMESİ VE MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ Kafkas, Anadolu ve Erzurum balansı genotiplerinin (Apis mellifera ... -
Kesimden altı hafta önce rasyonlarla entansif besiye alınan morkaraman ve tuj kuzularının besi performansı, kesim ve karkas ve duyusal özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yaklaşık 2-2.5 aylıkken sütten kesilen Morkaraman ve Tuj kuzuları kesimden altı hafta önce üçer gruba ayrılarak, I. grup yulaf+k. yonca, II. grup arpa+k. yonca ve III. grup ise kuzu besi yemi+k. yonca ile besiye alınmışlardır. ... -
Kuzeydoğu Anadolu`da yetiştirilen tuj koyun ırkının Erzurum bölge şartlarına adaptasyon kabiliyeti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma ile Tuj koyunlarının Erzurum çevre şartlarına adaptasyon kabiliyetinin incelenmesi amaçlanmış ve ırkın belirtilen yöre<fe yetiştirilme imkanları araştırılmıştır. Koyunlarda döl verimi olarak ele alınan ... -
Saf yetiştirilen ve resiprokal melezleme yapılan morkaraman ve tuj koyunlarının döl ve sürü verimleri ile kuzularının büyüme özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Tuj ve Morkaraman ırkı 84 koyunun,saf ve melez 75 kuzunun kullanıldığı çalışmada; koyunların döl verim özelliklerine koç genotipinin etkisinin yanısıra koyun yaşının etkisi, kuzuların büyüme özelliklerine genotipin yanında ... -
Siyah alaca buzağıların rasyonlarında süt yerine süt ikame yeminin kullanılabilme olanakları
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde yetiştirilen buzağılar, % 100 tam yağlı süt, % 50 tam yağlı süt-% 50 süt ikame yemi ve % 100 süt ikame yemi olmak üzere üç farklı sıvı rasyonla ... -
Soya fasülyesi küspesi ilave edilmiş sığır dalağı ve akciğerinin sofralık gökkuşağı alabalıklarında büyüme hızı yem değerlendirme ve yaşama gücüne etkileri üzerine araştırma
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma sığır dalağı ile akciğerinin ve bunların soya küspesi proteini ile zenginleştirilmiş şekillerinin sofralık gökkuşağı alabalıklarında büyüme hızı, yemden yararlanma ve yaşama gücüne etkilerinin belirlenmesi ... -
Süt protein tipleri ile koyunların laktasyon özellikleri ve kuzuların büyüme karakteristikleri arasındaki ilişki
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada Atatürk Üniversitesi Morkaraman ve İvesi sağmal koyunlarının süt polimorfizmi yönünden genetik yapıları belirlenerek çeşitli verim özellikleri ile olan ilişkileri incelenmiştir. îvesilerde P-Lg A, Morkaramanlarda ... -
Tür zenginliğini tahmin metodları
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Tür zenginliği, bir populasyonu meydana getiren sınıfların sayısıdır. İstatistik literatüründe, bir populasyondaki sınıfların (türler veya tipler) gerçek sayısının. sınıflandırılabilir nesnelerin (bireyler veya temsilciler) ... -
Vitamin E+Se ve eksojen hormon kullanımının ivesi ve morkaraman koyunlarında döl verimi, kuzularda büyüme ve yaşama gücü özellikleri üzerine etkileri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Farklı dönemlerde ek yemleme ile rasyona vitamin E + selenyum ilavesi ve eksogen hormon uygulamasının koyunlarda döl verimi; kuzularda yaşama gücü ve büyüme performansı üzerine etkileri incelenmiştir. Araştırmada 90 baş ...