Search
Now showing items 1-10 of 10
Trabzon hurmasının depolanması ve reçel, marmelat üretiminde kullanım imkanları
(2018-08-06)
Araştırmada, Artvin merkez ve civarında yetiştirilen meyve et rengi kararlı, buruk olmayan özellikteki 08 TH 10 seleksiyon tipi trabzonhurmasının depolanma ve değerlendirilmesi üzerinde durulmuştur. 08 TH 10 seleksiyon ...
Patatesin kontrollü ve kontrolsüz ortamlarda depolanması
(2018-08-06)
Kontrollü ve kontrolsüz ortamlarda muhafaza edilen patatesin depolama süresince bazı kalite özelliklerinde meydana gelen kimyasal ve fiziksel değişmeler ile depolama sonunda patateslerden elde edilen cips ve parmak ...
Gıda muhafazasında iyonlayıcı radyasyon kullanımı ve son gelişmeler
(2019-03-26)
Dünya' da ve Türkiye' de gıda maddelerinin muhafaza sürelerinin ve raf ömürlerinin uzatılması amacıyla çok sayıda yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden biri de ışınlama' dır. Işınlama, ısıl olmayan gıda ...
Taze ve ambalajlanarak belirli süreler değişik sıcaklıklarda muhafaza edilen kuyruk yağının çeşitli fiziksel ve kimyasal kalite kriterlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Kuyruk yağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiş ve farklı düzeyde muhafaza özelliğine sahip ambalajlarda, farklı sıcaklık derecelerinde ve süresinde depolanabilirle imkanları araştırılmıştır. Araştırmada, ...
Civil peynirin farklı şekillerde muhafazası üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Araştırmada, yağsız inek sütünden üretilen civil peynirler üç gruba ayrılarak, farklı şekillerde muhafaza edilmiştir. Birinci grup, kalıplar halinde % 10'luk salamura içerisine konulmuştur. İkinci grup, lif lif ...
Bazı sebzelerin muhafaza edilmeleri sırasında peroksidaz aktivitesinde meydana gelen değişmeler
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BAZI SEBZELERİN MUHAFAZA EDİLMELERİ SIRASINDA PEROKSİDAZ AKTİVİTESİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER Zühal OKÇU Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. ...
Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Pastörize sütün muhafazası sırasında riboflavin (B2 vitamini) ve C vitaminlerinin tahrip olmasında, farklı ışık kaynağı ve ışık şiddeti etkilerinin belirlenmesi, bu araştırmanın konusu olmuştur. Bu amaçla, çiğ inek ...
Farklı sıcaklık ve sürelerde muhafaza edilen kısmi pişmiş ekmeklerin teknolojik ve mikrobiyolojik özellikleri
(2018-08-06)
Bu araştırmada, 10, 15 ve 20 dakika kısmi pişirilmiş, antimikrobiyal madde katkılı ve katkısız, beyaz tava, kepekli ve çavdar ekmeği çeşitleri çift katlı polietilen torbalar ile ambalajlandıktan sonra oda sıcaklığında ...
Farklı ambalajlarda depolanan katkılı ve katkısız unlarda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve fizikokimyasal değişikliklerin belirlenmesi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Araştırmada kullanılan unların olgunlaşmalarını sağlamak için ilave edilmesi gereken malt unu ve oksidant seviyeleri ön denemelerle tespit edilmiş ve 30 ppm potasyum bromat (KBr03), %1 enzimce aktif soya unu ve %0,6 malt ...
Yoğurt üretiminde peyniraltı suyu tozunun yağsız süt tozu yerine kullanılma olanaklarının araştırılması
(2018-08-06)
Yüksek Lisans Tezi YOĞURT ÜRETİMİNDE PEYNİRALTI SUYU TOZUNUN YAĞSIZ SÜTTOZU YERİNE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI AYLA ARSLANER Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı Danışman: ...