Search
Now showing items 1-10 of 15
Nişastanın şekerlendirilmesi sırasında zymomonas mobilis ile etil alkole fermentasyonu
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NİŞASTANIN ŞEKERLENDİRİLMESİ SIRASINDA Zymomonas mobilis İLE ETİL ALKOLE FERMENTASYONÜ Tülin ÖZDEREN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: ...
Farklı bölgelerden izole edilen şarap mayalarının kiler özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI BÖLGELERDEN ÎZOLE EDİLEN ŞARAP MAYALARININ KİLLER ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Uğur TÜRKMEN Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Doç. ...
Peynir altı suyundan etil alkol üretiminde uygun koşulların belirlenmesi
(2018-08-06)
III ÖZET Yüksek lisans Tezi PEYNİR ALTI SUYUNDAN ETÎL ALKOL ÜRETİMİNDE UYGUN KOŞULLARIN BELİRLENMESİ Shiva SHAMS MOLAVÎ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. ...
Hıyar turşusu fermentasyonunda şişme zararını önlemek amacıyla salamuradan CO`in uzaklaştırılması
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi HIYAR TURŞUSU FERMENTASYONUNDA ŞİŞME ZARARINI ÖNLEMEK AMACIYLA SALAMURADAN CO2 'İN UZAKLAŞTIRILMASI Mübin YILDDUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı ...
Tamponlanmış ortamda starter kültür kullanarak pancar turşusu üretimi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TAMPONLANMIŞ ORTAMDA STARTER KÜLTÜR KULLANARAK PANCAR TURŞUSU ÜRETİMİ Zeki DEMİRTAŞOĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Velittin ...
Hıyar turşusu salamurasında kalsiyum klorür kullanarak tuz konsantrasyonunun azaltılma olanağı üzerine araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Doktora Tezi HIYAR TURŞUSU SALAMURASINDA KALSİYUM KLORİIR KULLANARAK TUZ KONSANTRASYONUNUN AZALTILMA OLANAĞI ÜZERİNE ARAŞTIRMA Erhan İÇ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anahilim Dalı ...
Nişastalı hammaddelerin enzimatik hidroliz ile fermantasyonu sırasında bazı üretim koşullarının verime ve ispirto bileşimine etkileri
(2018-08-06)
1 ÖZET Doktora Tezi NİŞASTALI HAMMADDELERİN ENZİMATİK HİDROLİZ İLE FERMENTASYONU SIRASINDA BAZI ÜRETİM KOŞULLARININ VERİME VE İSPİRTO BİLEŞİMİNE ETKİLERİ Yüksel DENLİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda ...
Laktoferment sebze suyu üretimi üzerine araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi LAKTOFERMENT SEBZE SUYU ÜRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Handan KARTAL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Sedat DÖNMEZ Bu çalışmada havuç ve ...
İçki ispirtosu üretiminde çavdar kullanımı üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi İÇKİ İSPİRTOSU ÜRETİMİNDE ÇAVDAR KULLANIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Müge KAYA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. ismail YAVAŞ ...
Lignoselülozik biyokütleden biyoetanol üretimi sırasında ön işlem koşullarının etanol verimine etkisi
(2018-11-03)
Bu çalışmada, lignoselülozik bir madde olan çam odununun sıcak su ile muamele ve iyonik sıvı ile işlemi olmak üzere, iki farklı yöntem ile farklı koşullarda ön işleme tabi tutularak, enzimatik hidrolize daha elverişli hale ...