Browsing TEZLER by Subject "Gastronomy"
Now showing items 1-4 of 4
-
Coğrafi işaretleme yoluyla gastronomik kimlik oluşturma ve gastronomik kimliğin destinasyon pazarlamasındaki rolü: Trakya örneği
(MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, coğrafi işaretleme yoluyla gastronomik kimlik oluşturma ve gastronomik kimliğin destinasyon pazarlamasındaki rolü incelenmiştir. Araştırmanın evrenini Trakya Bölgesi'ne gelen ziyaretçiler oluşturmaktadır. ... -
Gastronomi turizmi ve gastronomik etkinliklere katılımın yaşam tarzları açısından incelenmesi
(MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-06-30)Yeme-içme bilimi anlamına gelen gastronomi kavramı ile yöresel yiyecek ve içeceklere yönelik ilgilerin artması sonucu, mutfağı ile ün yapmış destinasyonlara yapılan seyahatlerin birleşimiyle oluşan gastronomi turizmi, son ... -
Gastronomi turizmine yönelik turist görüşlerinin kültürlerarası karşılaştırılması (Kapadokya örneği)
(MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Gastronomi turizmine iliŞkin görüŞleri, turistlerin yaŞadıkları kıtalara göre karŞılaŞtırıldığında, Amerika kıtasından gelenler için, tatil yerini seçmede mutfak kültürün ün daha önemli etken olduğu, Avrupa‟dan gelenlerin ... -
Yerel yemek tüketiminin turist motivasyonuna etkisi: İspanya örneği
(MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Turizmin içerisinde motivasyon kavramı, turistlerin psikolojik ihtiyaçlarından kaynaklanan sebeplerle seyahat etme arzusunu harekete geçirerek onların turizm aktivitesine katılmasını sağlar. Yerel yemek tüketimi ise turist ...