Browsing TEZLER by Author "Dalgıç, Ali Coşkun"
Now showing items 1-9 of 9
-
A survey of the implementation of food quality and safety systems in small and medium size food enterprises
Buran, İlkay (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesindeki fıstık, bulgur ve pul biber üretimi yapan küçük ve orta ölçekli gıda işletmelerinin HACCP ve ön gereksinim koşullarını belirlemek için bir anket çalışması yapılmıştır. ... -
Application of ISO 9000:2000 quality management system and HACCP in wheat flour manufacturing
Laçin, Sevinç (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET BUĞDAY UNU ÜRETİMİNDE ISO 9000:2000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ VE HACCP UYGULAMALARI LAÇIN, Sevinç Yüksek Lisans Projesi, Gıda Müh.Bölümü Proje Yöneticisi: Yrd. Doç. A. Coşkun DALGIÇ Nisan 2003, 126 sayfa HACCP (Kritik ... -
Experimental study on drying of mint by solar, tray and freeze dryers
Pekmez, Hatice (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)oz GÜNEŞ ENERJİLİ, TEPSILI VE DONDURUCULU KURUTUCULARLA NANEYİ KURUTMA ÇALIŞMASI PEKMEZ, Hatice Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bolümü Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr. A.Coşkun DALGIÇ Kasım 2004, 65 Sayfa Nane yapraklan ... -
Investigation of the use of resistant starch in the production of gluten-free biscuits
Aslanpay, Kadir Can (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-22)Bu çalışmada glutensiz bisküvi üretiminde fonksiyonel bir bileşen ve diyet lif kaynağı olarak dirençli nişasta (DN) kullanılmıştır. Yapılan çalışmada, bisküvi reçetesindeki glutensiz un miktarı %10, 20 ve 30 oranında ... -
Production of astaxanthin pigment from cereal and legume wastes by solid state fermentation and techno-economic analysis by simulation
Dursun, Derya (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tezde, buğday, pirinç ve mercimek atıklarından Yamadazyma guilliermondii ATCC 90197, Yarrowia lipolytica ATCC 24060, Xanthophyllomyces dendrorhous ATCC 24202 ve Sporidiobolus salmonicolor ATCC 24259 mayaları ile katı ... -
Production of astaxanthin pigment from pomegranate, olive and apple wastes by solid state fermentation
Eryilmaz, Emine Betül (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-21)Biyoteknolojik teknikler kullanılarak meyve ve sebze atıklarının zengin besin içeriğinden yeni, ucuz, doğal ve değerli ürünler elde edilebilmektedir. Katı hal fermantasyonunu kullanarak atıkları doğal ürünlere dönüştürmek ... -
Spray drying of liquorice (Glycyrrhiza glabra) extract
Karaaslan, İrem (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)İlk olarak meyan kökünün suda özütü çıkarılmıştır. Bu işlem için üç sıcaklık (4 °C, 25°C ve 37°C) ve üç meyan/su oranı (1/5, 1/4, and 1/3) belirlenmiştir. Meyan özütünün çıkarılması ile ilgili 1/3 oranında meyan/su karışımının ... -
The effects of different drying parameters on the persimmon pestil quality
Gökçe, Elif (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada buruk olmayan Trabzon hurmasından tünel tipi kurutucuda pestil üretildi. Tünel kurutucunun hava akış hızı sırasıyla (0.6, 1.0, 1.4 m/s) ve sıcaklığı (45, 50, 55 °C) olarak çalışıldı. Pestil (1, 2, 3 mm) olmak ... -
The effects of storage and process conditions on fat bloom formation in chocolate
Gülbay, Sami (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu tezde; proses şartlarının ve depolama sıcaklığının çikolatada yağ kusmasına etkisiaraştırıldı. Krema dolgulu pirinç patlaklı çikolata numuneleri farklı temperindekslerinde, (TI 5, 6, 7), kabuk kalınlıklarında, (1.5, ...