Browsing TEZLER by Author "Olcay, Atınç"
Now showing items 1-16 of 16
-
Bitlis ilinin turizm potansiyeli ve yerel halkın turizm olgusuna bakış açısı
Araboğa, Yeşim (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-09-09)Ülke ekonomileri üzerinde çeşitli etkileri olan turizmin aynı zamanda birtakım çevresel ve sosyo-ekonomik etkileri de bulunmaktadır. Ülke ekonomisine genellikle olumlu bir şekilde etki eden turizm sektörünün çevresel ve ... -
Festivallerin,destinasyon pazarlamasına olan yararları: 10. uluslararası Antep fıstığı kültür ve sanat festivali örneği
Yavuz, Cihan (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-10-16)Dünyada ve Türkiye'de turizme verilen önemin artması, çeşitli turizm eğilimlerinin ortaya çıkmasını, yeni yerlerin ve yeni turizm türlerinin ilgi çekmesini sağlamıştır. Etkinlik turizmi, son zamanlarda güçlü bir talep ... -
Gaziantep Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı`nda faaliyet gösteren esnafların iletişim becerilerinin kendileri ve yerli turistler tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma
Karalar, Fevzi (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-01-16)Yapılan bu araştırmada Gaziantep Almacı Pazarı ile Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnafların kendi iletişim becerilerini nasıl değerlendirdikleri ile yerli turistlerin bu esnafların iletişim becerilerini ... -
Gaziantep ilinin kültür turizmi potansiyelinin seyahat acentaları tarafından değerlendirilmesine yönelik bir araştırma
Barakazi, Mahmut (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Son zamanlarda, turistler sadece klasik turizm olarak bilinen deniz, kum ve güneş turizmine katılmayı değil aynı zamanda alternatif turizm hareketlerine katılmayı da tercih etmektedirler. Kültür turizmi en önemli alternatif ... -
Gaziantep`te ön lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin kariyer planlamaları ve turizm sektörüne ilişkin algılarının değerlendirilmesi
Pektaş, Çağdaş (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-10-19)Turizm endüstrisinde yaşanan hızlı gelişim ve değişimle birlikte önemli istihdam olanaklarının ortaya çıktığı görülmektedir. Bu doğrultuda turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücünün eğitimli olması gerektiği ... -
Gümüşhane ili kamu çalışanlarının turizme bakış açılarının tespit edilmesine yönelik bir araştırma
Bebek, Adile (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-05-17)Bu araştırma Gümüşhane ili kamu kuruluşlarında çalışanlar tarafından turizm etkilerinin nasıl değerlendirildiğine ilişkin görüşlerini ortaya koymak ve turizm faaliyetlerine yönelik verdikleri destek düzeyinin belirlenmesi ... -
Kentsel rekreasyon alanlarında hizmet kalitesinin ölçümü (Gaziantep örneği)
Misirlioğlu, Gülceren (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-02-25)Değişen yaşam şartları nedeni ile iş imkânlarının şehirlerde fazla olması kente olan göçlerde artış yaşanmasına neden olmuştur. Kentlerde yaşanan bu artış ile bireylerin boş zamanlarını değerlendirmek için kullandıkları ... -
Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde turizm eğitimi almakta olan öğrencilerin turizm sektörüne yönelik görüşleri ile kariyer değerleri arasındaki ilişkinin karşılaştırılması
Düzgün, Mehmet (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Turizm sektöründe meydana gelen hızlı değişim ve gelişim nitelikli iş gücü ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Sektörün ihtiyaç duyduğu bu nitelikli iş gücünün sağlanması turizm sektörünün çalışma şartlarına uygun yeteneklere ... -
Öğrencilerin iyimserlik ve kötümserlik kişilik özelliklerinin iletişim becerilerine olan etkisi: Gaziantep Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu`nda yıllar itibarıyla bir kıyaslama
Doğan, Gül (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-10-18)Bu araştırmada, turizm eğitimi alan öğrencilerin iyimserlik ve kötümserlik kişilik özelliklerinin iletişim becerilerine olan etkisini araştırmak ve bunları çeşitli değişkenler açısından incelemek amaçlanmıştır. Veri toplama ... -
Profesyonel turist rehberlerinin sahip olması beklenen nitelikleri ile sergiledikleri performansın yerli turistler tarafından değerlendirilmesi
Akköz, Harun (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Son yıllarda artan iletişim ve ulaşım olanakları, turizm sektöründe de etkisini göstermiştir. Bu imkanların artması neticesinde hem yurtiçi hem de yurtdışı turizm seçeneklerinin daha fazla olduğu, bunun yanında turistlerin ... -
Turizm eğitimi alan öğrencilerin staj eğitimi sürecinde yönetici ve işgören davranışlarının etik boyutunu değerlendirmeleri üzerine bir araştırma
Sürme, Metin (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Felsefi bir disiplin olan etik, insan eylemlerini konu alır. Bu doğrultuda turizm sektörünün emek-yoğun özelliği göz önünde bulundurulduğunda, işletmelerde etik uygulamaların gereklilik olduğu çok açıktır. Ayrıca bir ... -
Turizm ve otelcilik meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim hizmet kalitesine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi (Türkiye örneği)
Ay, Eşref (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma Türkiye'deki Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulları'nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim hizmet kalitesine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla oluşturulan ... -
Türkiye`de turizm eğitimi alan lisans öğrencilerinin yükseköğrenim yaşam doyumlarının belirlenmesi
Karacil, Güray (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-09-09)Eğitim, önceden belirlenmiş ilkeler doğrultusunda kişinin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla bilerek belirlenen yönde değişiklikler oluşturma sürecidir. Mesleki eğitim ise, toplumsal alanda ihtiyaç duyulan mesleklerde ... -
Yerli ve yabancı turistlerin Trabzon ve Rize destinasyonlarına ilişkin memnuniyet durumlarının belirlenmesi
Kasap, Mehmet (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-09-09)Bu araştırmada, Trabzon ve Rize illerine gelen yerli ve yabancı turistlerin memnuniyet düzeyleri ortaya konularak bu destinasyonlardaki turizm paydaşlarının önlemler almaları konusunda fikir edinmeleri amaçlanmıştır. ... -
Yiyecek-içecek işletmelerinde algılanan hizmet kalitesinin ölçülmesi: Gaziantep şehrinde bir araştırma
Giritlioğlu, Elif (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020-10-19)Küresel alanda faaliyet gösteren, mal ve hizmet üreten, çeşitli işletmelerde uygulamaya konulan yenilikçi teknolojiler; bu işletmelerde çalışanların hayatında değişimler oluşturduğu gibi geçtiğimiz çeyrek asırlık zaman ... -
Yiyecek-içecek işletmelerinde karşılaşılan hizmet hata ve telafilerinin değerlendirilmesi
Özekici, Yakup Kemal (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018-08-06)Yiyecek-içecek işletmeleri temel insani gereksinimlerin karşılanmasında tarih boyunca insan yaşamında önemli bir rol oynamıştır. Bu durum yiyecek-içecek hizmetlerinin önemini arttırmaktadır. Bununla birlikte yiyecek-içecek ...