Search
Now showing items 1-6 of 6
Ayçiçeği tohumlarından lipaz enzimi izolasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu
(2018-08-06)
ÖZET Trakya Bölgesinde bitkisel yağ üretmek amacıyla ayçiçeği tarımı yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Bu ayçiçeği tohumları yaklaşık % 20-30 protein ve % 50-60 yağ içermektedir. Türkiye'de ayçiçeği yemeklik yağ ...
Batı Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fındık (Corylus avellana L. ) tohumundan lipaz izolasyonu ve katalitik özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET Lipazlara olan ilgi potansiyel endüstriyel uygulamalarından dolayı belirgin bir şekilde artmaktadır. Bu ilgi ve Türkiye'nin en büyük fındık üreticisi olmasından dolayı, bu çalışmada, yorma türü olarak bilinen ...
Lipaz enzimi katalizörlüğünde bitkisel yağlardan biyodizel eldesi
(2018-08-06)
Yüksek Lisans Tezi Lipaz Enzimi Katalizörlüğünde Bitkisel Yağlardan Biyodizel Üretimi Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı ÖZET Dünyada azalan petrol kaynakları ve buna bağlı olarak yaşanan enerji ...
Bazı meyvelerde sindirim enzimi aktivitelerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada, son yıllarda ülkemizde de önemli miktarda üretimi yapılan, yerel marketlerde satışa sunulan ve tüketimi artan tropik meyvelerden, Avakado (Persea americana) ve Mango (Mangifera indica) meyvelerinin içerdiği ...
Kitosan boncuklara lipaz immobilizasyonu
(2018-08-06)
Bu çalışma kapsamında, defne tohumlarından (Laurus nobilis L.) izole edilen lipaz enzimi kitosan boncuklara immobilize edildi, serbest ve immobilize enzimlerin bazı özellikleri belirlendi ve birbirleriyle karşılaştırıldı ...
Badem (Amygdalus communis L.) proteinlerinden lipaz izolasyonu ve özelliklerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Lipazlar (triaçilgliserol açilhidrolazlar, EC 3.1.1.3), gliserol ve uzun zincirli yağ asitlerinden ester fonnlannın hidrolizini ve sentezini katalizleyen enzimlerdir. Gelişen kullanım alanları ve yüksek değerde bileşiklerin ...