Search
Now showing items 1-10 of 20
Soya lesitininin yağı azaltılmış yoğurtlardaki bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada farklı oranlarda (%0,2; %0,4 ve %0,6) soya lesitininin % 1,5 ve % 0,15 yağ oranlarına sahip sütlerden üretilen yağı azaltılmış yoğurtlardaki bazı kalite özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. 9 çeşit ...
Bebek mamalarında mevcut lisin ve laktuloz değerlerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, 14 ticari başlangıç mama örneğinde mevcut lisin miktarları OPA yöntemi ile spektrofotometrik olarak tespit edilmiştir. Örneklerimizde mevcut lisin miktarları 47,85±2,07 ile 121,01±3,72 mg/g arasında ...
Bazı fonksiyonel gıdalarda tüketici kararları ve bunları etkileyen faktörlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Son yıllarda artan sağlık bilinci, kaliteli yaşam sürme arzusu, yaşam süresinin uzaması ve hastalık tedavi ücretlerinin artması gibi nedenler tüketicileri daha sağlıklı beslenmeye itmektedir. Bu durum da ?fonksiyonel ...
Üzüm suyu konsantresi üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi
(2020-08-11)
Artan nüfus, gelişen teknoloji ve sanayileşme sonucu mevcut kaynaklar tükenme riski ile karşı karşıya gelmiştir. Bu durum tüm sektörleri olduğu gibi gıda sektörünü de sürdürülebilir üretim yöntemleri aramaya ve uygulamaya ...
Organik ve konvansiyonel kırmızıbiber ve ürünlerinin ayırt edilebilme yöntemleri ve kalite özelliklerinin incelenmesi
(2018-08-06)
Bu tez çalışmasında organik ve konvansiyonel taze kırmızıbiber ve ürünlerinin (taze kırmızıbiberden elde edilen dondurulmuş kırmızıbiber ve kırmızıbiber pulpu) resim oluşturma yöntemleri (biyokristalizasyon, dairesel ve ...
Farklı gaz bileşimi ve sıcaklık koşullarının Erkence hurma zeytini`nin depo ömrü üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada Hurma zeytinlerin farklı gaz bileşimi ve sıcaklık koşullarında muhafaza edilmesi sırasında meydana gelen değişimler fizikokimyasal ve duyusal olarak incelenmiştir. Bu amaçla, Hurma zeytinler denemenin 1. yılında ...
Tarımda genetik olarak değiştirilmiş organizmalar ve bunların belgelendirilmesi
(2018-08-06)
IIIÖZETTARIMDA GENETİK OLARAKDEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR VE BUNLARINBELGELENDİRİLMESİERZİNCANLI, Hakan OzanYüksek Lisans Tezi, Biyoteknoloji BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. Ülkü EMİROĞLUAralık 2006, 119 sayfaBu tezde, dünya ...
Keten tohumu yağı ile zenginleştirilmiş sütten yoğurt üretimi
(2018-08-06)
Aratırmada yalı, yarım yalı ve yasız sütlere 100 ml'de 250 mg,500 mg ve 750 mg omega-3 olacak ekilde keten tohumu yaı ilaveedilmitir. Yourtların 21 gün depolama süresince 7 günlük peryodlardafiziksel, kimyasal, duyusal ...
Zeytinde ağaçta tatlanmayı etkileyen faktörler üzerinde araştırmalar
(2019-09-20)
İzmir'in Karaburun ilçesinde ağaç üzerinde kendiliğinden acılığı giden ve doğrudan tüketilebilen zeytinler bulunmaktadır. Bu zeytinler `Hurma Zeytin` olarak bilinmektedir. Bu çalışma ile hurmalaşma üzerinde etkili ...
Oligofruktozla zenginleştirilmiş sütten üretilen kefirlerin kalitesi üzerine tane ve kültür kullanımının etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada; fermente bir süt içeceği olan kefirde tane ve kültür kullanımının, ürünün fiziksel, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisinin ortaya konulması, prebiyotik (fruktooligosakkarit) ilavesinin ...