Search
Now showing items 1-2 of 2
Bazı fermente süt içeceklerindeki konjuge linoleik asit miktarı üzerine laktik destek kültür kullanımının etkisi
(2020-04-19)
Bu çalışmada ayran, kefir, kımız ve asidofiluslu süt üretiminde laktik destek kültür kullanımın ayranın, kefirin, kımızın ve asidofiluslu sütnün konjuge linoleik asit (KLA) miktarına etkisi araştırılmıştır. Üretimde ...
Probiyotik yoğurt üretiminde ayva tozu kullanımının ürünün mikrobiyolojik ve tekstürel özelliklerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, farklı oranlarda (%0, %0,5, %1 ve %1,5) ayva tozunun ilavesiyle üretilen ve Bifidobacterium lactis Bb12 içeren 4 çeşit probiyotik yoğurdun mikrobiyolojik, tekstürel ve duyusal özellikleri 28 gün depolama ...