Search
Now showing items 1-2 of 2
Üzüm suyu konsantresi üretiminde yaşam döngüsü değerlendirmesi
(2020-08-11)
Artan nüfus, gelişen teknoloji ve sanayileşme sonucu mevcut kaynaklar tükenme riski ile karşı karşıya gelmiştir. Bu durum tüm sektörleri olduğu gibi gıda sektörünü de sürdürülebilir üretim yöntemleri aramaya ve uygulamaya ...
Bazı fermente süt içeceklerindeki konjuge linoleik asit miktarı üzerine laktik destek kültür kullanımının etkisi
(2020-04-19)
Bu çalışmada ayran, kefir, kımız ve asidofiluslu süt üretiminde laktik destek kültür kullanımın ayranın, kefirin, kımızın ve asidofiluslu sütnün konjuge linoleik asit (KLA) miktarına etkisi araştırılmıştır. Üretimde ...