Search
Now showing items 1-10 of 20
Saanen keçilerinde meme formu ve süt verim özellikleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2022)
Bu çalışmanın amacı; Saanen keçilerinde canlı ağırlık, vücut kondisyon puanın, vücut ölçüleri ile meme özelliklerinin doğum tipi ve laktasyon dönemlerine göre değişimini belirlemektir. Araştırma materyalini, Ege Üniversitesi ...
Dal sarsıcı zeytin hasat makinası için pnömatik hareket iletim düzeni
(2021)
Bu çalışmada, zeytin üretilen bölgelerde kullanılabilecek termik motorlu dal sarsıcı tip zeytin hasat makinası yerine, pnömatik tahrikli zeytin hasat makinasının hareket iletim düzeni incelenip tasarlanması amaçlanmıştır. ...
Ayvalık zeytininde yavaş salınımlı gübre uygulamalarının meyve verim ve kalite özelliklerine etkisi
(2022)
Bu tezde ilkbahar yağışlarının düzensiz olduğu Akdeniz ikliminde susuz koşullarda yetiştiriciliği yapılan Ayvalık zeytin çeşidinde yavaş salınımlı gübre uygulamalarının verim ve meyve kalite özelliklerine etkileri ...
Farklı biyoaktivatör uygulamalarının satsuma mandarininde (C. unshiu Marc.) meyve kalitesi üzerine etkileri
(2022)
Bu çalışmada, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alan üçyapraklı anacı üzerine aşılı, Okitsu ve Owari çeşidi satsuma mandarinleri üzerinde ticari isimleri sırasıyla Flora X, Flora Amino X ve Stoller 10S adlı üç farklı ...
İzmir ilinde yaşayan X, Y ve Z kuşaklarının süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıkları üzerine bir araştırma
(2022)
Bu çalışmanın amacı İzmir ili örnek alınarak X, Y ve Z kuşaklarının süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarını belirlemektir. Kuşakların süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi ile elde edilen veriler ...
Marmara Bölgesi'nde klimatolojik yağış açığı indisinin zamansal değişimi
(2021)
Bu çalışmada, Marmara Bölgesi'nde, klimatolojik yağış açığı indisinin 1975-2018 yılları arasındaki zamansal değişimi Mann-Kendall trend analizi yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Çalışmada kullanılan meteoroloji ...
Kimi sebzelerle üretilen set yoğurtların bazı özellikleri üzerine bir araştırma
(2022)
Bu tez çalışmasında, kontrol (K); kuru bakla (BK), kuru börülce (BRL), kereviz (KRVZ) ve enginar (EN) püreleri kullanılarak üretilen beş farklı set tipi yoğurtların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri ...
Etlik piliçlerde embriyo döneminde döngüsel aydınlatma ve yüksek sıcaklığın çıkış sonrası ısı stresine davranışsal yanıtlar üzerine etkisi
(2021)
Piliç üretimi, piliç etlerine olan yoğun talep nedeniyle giderek daha fazla ilgi görmekte ve bu durum göğüs kası ağırlığını iyileştirmek için çeşitli genetik seleksiyonlara yol açmaktadır. Çevre sıcaklığı yüksek bölgelerde ...
Bazı ön bitkilerin kapya biber (Capsicum annuum L. cv. Capia) üretiminde verim ve kalite özelliklerine etkisi
(2022)
İzmir'in Buca İlçesi Belenbaşı mahallesinde yürütülen bu çalışmayla kış aylarında boş bırakılan tarım arazilerinin uygun ekim deseni belirlenerek hem ekonomik olarak ek gelir sağlaması hem de yazın yetiştirilecek ana ...
Satsuma mandarininde hasat öncesi salisilik asit ve giberillik asit uygulamalarının meyve kalitesi ve depolanabilirliğine etkilerinin belirlenmesi
(2021)
Türkiye için önemli bir ihraç ürünü olan Satsuma mandarini ağaç üzerinde ocak ayının başına kadar depolanmaktadır. Bu çalışmada, salisilik asit (SA) ve gibberellik asit (GA3) uygulamalarını teksel ve birlikte uygulanmasının ...