Aspergillus flavus ve aspergillus parasiticus tarafından oluşturulan aflatoksinlerin miktarı ve çeşidi üzerinde ortam şartlarının ve substratın etkisinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
OZ Yapılan bu çalışmada, aflatoksin oluşumu üzerinde etki ettiği bilinen çinkonun ve çeşitli çevresel faktörlerin, toksijenik bir tür olan Aspergillus flavus fungal gelişimi ve aflatoksin oluşumu üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu çalışmada standart ortam olarak kabul edilen Yeast Extract Sakkoroz (YES) besiyerine 0 ; 0,2 ; 0,4 ve 0,8 mg/1 düzeyinde çinko ilavesini takiben Aspergillus flavus şuşu ile 28 °C de 13 gün süreyle inkübasyonu gerçekleştirilmiştir. 13. Günde besiyerindeki aflatoksin'' düzeyleri sırasıyla 81,23 ; 88,75 ; 72,91 ; 75,4] jıg/1 olarak bulunmuştur.Buna göre YES besiyerine 0,2 mg / 1 düzeyinde ilave edilen çinkonun aflatoksin oluşumunu teşvik ettiği söylenebilir. ABSTRACT In this study, the known impact of both zinc and various environmental factors on aflatoxin formation is examinated to effect on Aspergillus flavus growth and aflatoxin production.This study, addittion of 0; 0.2 ; 0.4 ; 0.8 mg/1 zinc into.chosen standart medium Yeast Extract Sakkaroz, then flollowed at 28 °C and 13 days of incubating to Aspergillus flavus. The levels of aflatoxin in 13 th day in Yeast Exctract Sakkoroz medium, 81.23, 88.75, 72.91, 75.4 respectively. According to this stuy, it can be said that 2 mg/1 Zn which is added into Yeast Exctract Sakkoroz medium, support to aflatoxin formation.
Collections