Show simple item record

dc.contributor.authorŞahin, Eylem Kurtuluş
dc.date.accessioned2020-12-29T06:32:25Z
dc.date.available2020-12-29T06:32:25Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2020-12-20
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/336681
dc.description.abstractOZ Yapılan bu çalışmada, aflatoksin oluşumu üzerinde etki ettiği bilinen çinkonun ve çeşitli çevresel faktörlerin, toksijenik bir tür olan Aspergillus flavus fungal gelişimi ve aflatoksin oluşumu üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu çalışmada standart ortam olarak kabul edilen Yeast Extract Sakkoroz (YES) besiyerine 0 ; 0,2 ; 0,4 ve 0,8 mg/1 düzeyinde çinko ilavesini takiben Aspergillus flavus şuşu ile 28 °C de 13 gün süreyle inkübasyonu gerçekleştirilmiştir. 13. Günde besiyerindeki aflatoksin'' düzeyleri sırasıyla 81,23 ; 88,75 ; 72,91 ; 75,4] jıg/1 olarak bulunmuştur.Buna göre YES besiyerine 0,2 mg / 1 düzeyinde ilave edilen çinkonun aflatoksin oluşumunu teşvik ettiği söylenebilir.
dc.description.abstractABSTRACT In this study, the known impact of both zinc and various environmental factors on aflatoxin formation is examinated to effect on Aspergillus flavus growth and aflatoxin production.This study, addittion of 0; 0.2 ; 0.4 ; 0.8 mg/1 zinc into.chosen standart medium Yeast Extract Sakkaroz, then flollowed at 28 °C and 13 days of incubating to Aspergillus flavus. The levels of aflatoxin in 13 th day in Yeast Exctract Sakkoroz medium, 81.23, 88.75, 72.91, 75.4 respectively. According to this stuy, it can be said that 2 mg/1 Zn which is added into Yeast Exctract Sakkoroz medium, support to aflatoxin formation.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleAspergillus flavus ve aspergillus parasiticus tarafından oluşturulan aflatoksinlerin miktarı ve çeşidi üzerinde ortam şartlarının ve substratın etkisinin incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-12-20
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmSubstrate
dc.subject.ytmAflatoxins
dc.subject.ytmAspergillus parasiticus
dc.subject.ytmAspergillus flavus
dc.identifier.yokid78358
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMERSİN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid78358
dc.description.pages48
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess