Meyve suyu endüstrisinde problem yaratan ısıya dayanıklı fungus askosporlarının D ve Z değerlerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
oz Aseptik olarak paketlenmiş kayısı pulpundan ısıl dirençli bir fungus izole edilmiştir. İzole edilen bu fungus, Eurotium chevalieri olarak teşhis edilmiştir. İzole edilen fungusun ısıl direnci, askosporları 70°C'de 30 dk aktive edildikten sonra dört farklı deney sıcaklığında (70°,75°,80° ve 83°C'lerde ) incelenmiştir. Bu çalışmaya göre, kayısı pulpundan izole edilen Eurotium chevalieri askosporlarının D70 değeri 118.58 dk, D75 değeri 34.15 dk, D80 değeri 5.50 dk ve D83 değeri 3.77 dk ve z- değeri 8.23°C olarak hesaplanmıştır. ABSTRACT A heat resistant mold was isolated from aseptically packed an apricot pulp. This mold isolate was identified as Eurotium chevalieri. The mold's heat resistance was examined at four different temperatures ( at 70°, 75°,80° and 83°C ) after it's ascospores being activated at 70°C for 30 min. According to this study, D 70, D 75, D g0 and D ^ values of ascospores of Eurotium chevalieri were calculated as; 118.58 min, 34.15 min, 5.50 min and 3.77 min, respectively, z- Value was calculated as 8.23°C for this mold.
Collections