Meyve suyu endüstrisinde problem yaratan ısıya dayanıklı fungus askosporlarının D ve Z değerlerinin belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Çoksöyler, Fikret Nafi | |
dc.contributor.author | Kocakaya Yildiz, Ayşegül | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T06:32:05Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T06:32:05Z | |
dc.date.submitted | 2000 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/336608 | |
dc.description.abstract | oz Aseptik olarak paketlenmiş kayısı pulpundan ısıl dirençli bir fungus izole edilmiştir. İzole edilen bu fungus, Eurotium chevalieri olarak teşhis edilmiştir. İzole edilen fungusun ısıl direnci, askosporları 70°C'de 30 dk aktive edildikten sonra dört farklı deney sıcaklığında (70°,75°,80° ve 83°C'lerde ) incelenmiştir. Bu çalışmaya göre, kayısı pulpundan izole edilen Eurotium chevalieri askosporlarının D70 değeri 118.58 dk, D75 değeri 34.15 dk, D80 değeri 5.50 dk ve D83 değeri 3.77 dk ve z- değeri 8.23°C olarak hesaplanmıştır. | |
dc.description.abstract | ABSTRACT A heat resistant mold was isolated from aseptically packed an apricot pulp. This mold isolate was identified as Eurotium chevalieri. The mold's heat resistance was examined at four different temperatures ( at 70°, 75°,80° and 83°C ) after it's ascospores being activated at 70°C for 30 min. According to this study, D 70, D 75, D g0 and D ^ values of ascospores of Eurotium chevalieri were calculated as; 118.58 min, 34.15 min, 5.50 min and 3.77 min, respectively, z- Value was calculated as 8.23°C for this mold. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Meyve suyu endüstrisinde problem yaratan ısıya dayanıklı fungus askosporlarının D ve Z değerlerinin belirlenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Ascosporus | |
dc.subject.ytm | null | |
dc.subject.ytm | Apricot | |
dc.subject.ytm | Fungi | |
dc.subject.ytm | Fruit juices | |
dc.identifier.yokid | 104613 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MERSİN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 97712 | |
dc.description.pages | 51 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |