Show simple item record

dc.contributor.advisorÇoksöyler, Fikret Nafi
dc.contributor.authorKocakaya Yildiz, Ayşegül
dc.date.accessioned2020-12-29T06:32:05Z
dc.date.available2020-12-29T06:32:05Z
dc.date.submitted2000
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/336608
dc.description.abstractoz Aseptik olarak paketlenmiş kayısı pulpundan ısıl dirençli bir fungus izole edilmiştir. İzole edilen bu fungus, Eurotium chevalieri olarak teşhis edilmiştir. İzole edilen fungusun ısıl direnci, askosporları 70°C'de 30 dk aktive edildikten sonra dört farklı deney sıcaklığında (70°,75°,80° ve 83°C'lerde ) incelenmiştir. Bu çalışmaya göre, kayısı pulpundan izole edilen Eurotium chevalieri askosporlarının D70 değeri 118.58 dk, D75 değeri 34.15 dk, D80 değeri 5.50 dk ve D83 değeri 3.77 dk ve z- değeri 8.23°C olarak hesaplanmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT A heat resistant mold was isolated from aseptically packed an apricot pulp. This mold isolate was identified as Eurotium chevalieri. The mold's heat resistance was examined at four different temperatures ( at 70°, 75°,80° and 83°C ) after it's ascospores being activated at 70°C for 30 min. According to this study, D 70, D 75, D g0 and D ^ values of ascospores of Eurotium chevalieri were calculated as; 118.58 min, 34.15 min, 5.50 min and 3.77 min, respectively, z- Value was calculated as 8.23°C for this mold.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleMeyve suyu endüstrisinde problem yaratan ısıya dayanıklı fungus askosporlarının D ve Z değerlerinin belirlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAscosporus
dc.subject.ytmnull
dc.subject.ytmApricot
dc.subject.ytmFungi
dc.subject.ytmFruit juices
dc.identifier.yokid104613
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMERSİN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid97712
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess