Browsing HAMİDİYE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Beslenme ve Diyetetik"
Now showing items 1-5 of 5
-
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğutanılı çocuklarda beslenme durumu değerlendirilmesi
(SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-01-23)Amaç: Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu besin ögeleri eksiklikleri ve`sağlıksız` beslenme düzenleri ile ilişkilendirilse de bu konu hakkındaki çalışmalaryetersizdir. Bu çalışma DEHB ve semptomlarının hazır gıdalar ... -
Gebelik süresince beslenme durumunun depresyon ile ilişkisi
(SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-03-17)ÖZETAmaç: Bu çalışmanın amacı gebelik süresince beslenme durumunun depresyon ile ilişkisinin araştırılmasıdır. Gereç ve Yöntem: Çalışma Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ... -
Hastanede yatan geriatrik hastaların nütrisyonel durumlarının değerlendirilmesi ve sarkopeni ile ilişkisinin saptanması
(SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-05-14)Amaç: Bu tez çalışmasında hastanede yatan geriatrik hastaların nütrisyonel durumlarının değerlendirilmesi, sarkopeni durumunun saptanması ve aralarındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: Çalışma Kasım ... -
Hepatik glikojen depo hastalarının beslenme durumunun değerlendirilmesi ve metabolik kontrolün sağlanmasında çiğ mısır nişastasının etkisi
(SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-05-12)Amaç: Hepatik glikojen depo hastalarının beslenme durumlarını ortaya koymak ve çiğ mısır nişastası ile uygulanan beslenme tedavisinin metabolik kontrol üzerine etkisini araştırmaktır.Gereç ve Yöntem: Çalışma Ekim 2018 - ... -
TOTAL AMİNOASİT VE HİDROKSİ METİL FURFURAL ÖLÇÜMLERİYLE BALIN TAZELİĞİNİN VE DOĞALLIĞININ TESPİTİ
(SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-03)Amaç: Türkiye'nin farklı bölgelerinden temin edilen 10 farklı bal eskitmeye maruz bırakılarak tazeliği, doğallığı ve kalitesini değerlendirmeyi amaçladık. Amaca yönelik olarak değerlendirmede amino asit profili, ...