Search
Now showing items 1-4 of 4
Siirt yöresinde yetiştirilen mahalli üzüm çeşitlerinde (Vitis vinifera L.) bazı biyokimyasal özelliklerin belirlenmesi
(2021)
Bu çalışmada, Siirt İli Merkez ve köylerinde tespit edilmiş ve çok uzun yıllardır yetiştiriciliği yapılan 20 mahalli üzüm çeşidine ait bazı özellikler incelenmiştir. Çeşitlere ait meyve, çekirdek ve şıra içerikleri gibi ...
Mikroalg (Chlorella vulgaris) kullanımının ıspanakta (Spinacia oleraseae) bitki gelişimi üzerine etkileri
(2021)
Deneme, potansiyel bir biyogübre olan mikroalg (Chlorella vulgaris) kullanımının ıspanak bitki gelişimi üzerine etkilerini ortaya koyabilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Sera koşullarında saksı denemesi olarak yürütülen ...
Van ekolojik koşullarında farklı gübre uygulamalarının taze fasulye tohum verim ve kalitesi üzerine etkileri
(2021)
Bu çalışmada, farklı gübre uygulamalarının taze fasulye bitkisinde meydana getirdiği morfolojik, biyokimyasal değişimlerin saptanmasının yanı sıra tohum verim ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla ...
Farklı organik ve konvansiyonel gübre uygulamalarının domates (Solanum lycopersicum L.) yetiştiriciliğinde verim ve kalite üzerine etkisi
(2021)
Bu çalışma, farklı organik ve konvansiyonel gübre uygulamalarının domates yetiştiriciliğinde verim ve kalite üzerine etkisinin saptanabilmesi amacıyla 2019 ve 2020 yıllarında Van ili Tuşba ilçesi Göllü Mah. mevkiinde tesadüf ...