Browsing SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Beslenme ve Diyetetik"
Now showing items 1-3 of 3
-
Hemodiyaliz hastalarında gastrointestinal semptomların beslenme durumu ve biyokimyasal parametreler ile ilişkisi
(TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-25)Bu çalışmada, hemodiyaliz (HD) tedavisi alan hastalarda görülen gastrointestinal (Gİ) semptomların beslenme durumu ve biyokimyasal parametrelerle olan ilişkisi incelendi. Çalışma örneklemini Bandırma Devlet Hastanesi Diyaliz ... -
Kemoterapi alan hastalarda tat alma değişikliği ve malnütrisyon riski
(TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-06-08)Buçalışmayla; kemoterapi alan hastalarda tat alma değişikliği ve malnütrisyon riskininincelenmesi amaçlandı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama veAraştırma Merkezi İç Hastalıkları Kliniği ve Günübirlik ... -
Yetişkinlerde akne gelişiminin diyet faktörleri ile ilişkisinin belirlenmesi
(TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-02)Bu çalışmada yetişkin bireylerde akne gelişiminin diyet faktörleri ile ilişkisi incelenmiştir. Çalışma örneklemini akne şikayeti olmayan 76 birey ve akne şikayeti ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve ...