Search
Now showing items 1-10 of 21
Çiğ süt, içimlik süt ve formulalarda poliamin düzeylerinin belirlenmesi
(2019-03-21)
ÇİĞ SÜT, İÇİMLİK SÜT VE FORMULALARDA POLİAMİN DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİPoliaminler tüm canlılarda bulunan doğal, biyojenik özellikli, hücre büyümesi ve farklılaşmasında temel kabul edilen organik aminlerdir. En bilinen ...
Obez bireylerde duygusal yeme davranışının beslenme durumuna etkisi
(2019-03-07)
Duygusal yeme davranışı yalnız hissetme, depresyon ve anksiyete gibi duygu değişimleriyle birlikte seyreden normalden fazla yeme ile karakterize psikolojik yeme türlerinden biridir. Yapılan birçok çalışmada obez bireylerin ...
Sleeve gastrektomi hastalarının beslenme durumunun değerlendirilmesi: Prospektif randomize klinik çalışma
(2019-03-01)
SLEEVE GASTREKTOMİ HASTALARININ BESLENME DURUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ: PROSPEKTİF RANDOMİZE KLİNİK ÇALIŞMADünya çapında obezite, giderek artan sağlık problemi haline gelmektedir. Bariyatrik cerrahi, kalıcı kilo kaybının ...
Obezite cerrahisi hastaları için yemek tarifleri
(2019-10-17)
Obezitenin tedavisinde ilk basamağı, tıbbi beslenme ve davranış değişikliği tedavileri oluşturmaktadır, fakat morbid obezitede yalnızca diyet uygulamalarıyla hedeflenen vücut ağırlığına ulaşmak oldukça zordur. Bu noktada, ...
Gebeliğin son üç ayındaki kadınların omega-3 yağ asitleri tüketimleri ile serum omega-3 yağ asitleri düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
(2019-04-04)
Beyin ve retinadaki fosfolipit yapıda bulunan yağ asitlerinin hemen hemen yarısını oluşturan omega-3 yağ asitlerinin, özellikle sinirsel gelişimin belirginleştiği gebeliğin 3. ayında yeterli miktarda omega-3 yağ asidi ...
Laktasyon dönemindeki Suriyeli kadınların beslenme durumunun değerlendirilmesi
(2019-04-04)
Bu çalışma, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize zorunlu göç etmekdurumunda kalan laktasyon dönemindeki Suriyeli kadınların beslenme durumununsaptanması amacıyla yapılmıştır. Çalışma, 5 Ekim 2017-29 Ocak 2018 ...
Monosodyum glutamat`ın sıçanlarda beslenme durumuna, vücuttaki yağlanma oranlarına, üreme sistemine, bilişsel hafıza ve beyin fonksiyonlarına etkisinin incelenmesi
(2019-10-04)
Monosodyum glutamat (MSG); günlük hayatta sıkça tüketilen ve birçok besinde lezzet artırıcı olarak kullanılan gıda katkı maddesidir. MSG nin ağırlık artışı, iştah, üreme ve beyin fonksiyonları üzerine etkileri çeşitli ...
Ağırlık kontrolü yapan bireylerde yeme tutum davranışı ve duygusal iştahın değerlendirilmesi
(2019-03-14)
Bu çalışma 1 Ocak-28 Şubat 2018 tarihleri arasında ağırlık kontrolü yapmak için diyet polikliniğine başvuran bireylerde yeme tutum davranışları ve duygusal iştahın değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Ağırlık kontrolü ...
Ramazan ayında oruç tutan bireylerde beslenme durumunun kan bulguları, vücut ağırlığı ve bileşeni üzerine etkileri
(2019-10-04)
Bu çalışmanın amacı Ramazan ayında tutulan orucun ve değişen beslenme durumunun sağlıklı yetişkinlerde kan bulguları, vücut ağırlığı ve bileşeni üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Çalışmaya Ramazan ayı boyunca ara vermeden ...
Amatör ve profesyonel futbolcuların beslenme durumlarının ve bazı antropometrik ölçümlerinin belirlenmesi
(2019-10-24)
AMATÖR VE PROFESYONEL FUTBOLCULARIN BESLENME DURUMLARININ VE BAZI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLERİNİN BELİRLENMESİBu araştırma, amatör ve profesyonel futbolcuların beslenme durumlarının ve bazı antropometrik ölçümlerinin belirlenmesi, ...