Tiyol fonksiyonel grup kaplı manyetik küreler aracılığıyla elma sularının patulinden arındırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu tez, sülfidril grup kaplı manyetik küreler aracılığıyla elma sularının patulinden arındırılması çalışmalarını içermektedir. Çalışma kapsamında, yüzeyi sülfidril grup kaplı demir oksit küreler aracılığıyla çözeltiden patulinin arındırılması için optimizasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yüksek verimde patulinden arındırma işlemi için sülfidril grup kaplı manyetik küre miktarı, inkübasyon süresi, sıcaklığı ve pH parametreleri optimize edilmiş, patulin miktarının ve sülfidril grup kaplı manyetik kürelerin tekrar kullanımının arındırma verimine etkisi değerlendirilmiştir. Patulinin sülfidril kaplı manyetik kürelere adsorpsiyonu farklı adsorpsiyon izoterm ve kinetik modelleri ile test edilmiş ve termodinamik açıdan adsorpsiyon karakterize edilmiştir. Çalışmanın son basamağında ise önceden belirlenen koşullarda gerçek elma suyu örneklerinden patulin arındırma işlemleri gerçekleştirilmiş ve arındırma işleminin elma suyu kalite parametrelerine ektisi değerlendirilmiştir. This thesis includes studies on the removal of patulin from apple juices by sulfhydryl terminated-magnetic beads. Within the scope of this study, certain optimization studies were carried out for the removal of patulin from aqueous solution. The amount of sulfhydryl terminated-magnetic beads, incubation time, temperature and pH were optimized to have highest patulin removal efficiency and the effect of patulin amount and reuse cycle of these magnetic beads on the patulin removal efficiency was evaluated. Adsorption of patulin onto sulfhydryl terminated-magnetic beads was tested with different adsorption isotherm and kinetic models. Moreover, the adsorption process was characterized in terms of thermodynamic parameters. Finally, patulin removal process was appled on apple juice samples under predetermined conditions and the effects of removal process on the quality parameters of apple juice was evaluated in order to find its potential for the industrial uses.
Collections