Show simple item record

dc.contributor.advisorBayraç, Ceren
dc.contributor.authorCamizci, Gülnur
dc.date.accessioned2020-12-06T11:38:23Z
dc.date.available2020-12-06T11:38:23Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-02-27
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/99621
dc.description.abstractBu tez, sülfidril grup kaplı manyetik küreler aracılığıyla elma sularının patulinden arındırılması çalışmalarını içermektedir. Çalışma kapsamında, yüzeyi sülfidril grup kaplı demir oksit küreler aracılığıyla çözeltiden patulinin arındırılması için optimizasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yüksek verimde patulinden arındırma işlemi için sülfidril grup kaplı manyetik küre miktarı, inkübasyon süresi, sıcaklığı ve pH parametreleri optimize edilmiş, patulin miktarının ve sülfidril grup kaplı manyetik kürelerin tekrar kullanımının arındırma verimine etkisi değerlendirilmiştir. Patulinin sülfidril kaplı manyetik kürelere adsorpsiyonu farklı adsorpsiyon izoterm ve kinetik modelleri ile test edilmiş ve termodinamik açıdan adsorpsiyon karakterize edilmiştir. Çalışmanın son basamağında ise önceden belirlenen koşullarda gerçek elma suyu örneklerinden patulin arındırma işlemleri gerçekleştirilmiş ve arındırma işleminin elma suyu kalite parametrelerine ektisi değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractThis thesis includes studies on the removal of patulin from apple juices by sulfhydryl terminated-magnetic beads. Within the scope of this study, certain optimization studies were carried out for the removal of patulin from aqueous solution. The amount of sulfhydryl terminated-magnetic beads, incubation time, temperature and pH were optimized to have highest patulin removal efficiency and the effect of patulin amount and reuse cycle of these magnetic beads on the patulin removal efficiency was evaluated. Adsorption of patulin onto sulfhydryl terminated-magnetic beads was tested with different adsorption isotherm and kinetic models. Moreover, the adsorption process was characterized in terms of thermodynamic parameters. Finally, patulin removal process was appled on apple juice samples under predetermined conditions and the effects of removal process on the quality parameters of apple juice was evaluated in order to find its potential for the industrial uses.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyomühendisliktr_TR
dc.subjectBioengineeringen_US
dc.titleTiyol fonksiyonel grup kaplı manyetik küreler aracılığıyla elma sularının patulinden arındırılması
dc.title.alternativeRemoval of patulin from apple juices by magnetic beads coated wi̇th thiol functional groups
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-02-27
dc.contributor.departmentBiyomühendislik Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10228641
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid533893
dc.description.pages85
dc.publisher.disciplineBiyomühendislik Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess