Kırsal alanlarda eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerinin beslenme algı-bilgi düzeylerinin tesbiti ile sosyo-ekonomik özellikleri ve fiziksel özelliklerinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmanın amacı; beslenme konusu ile ilgili olarak öğrencilerin beslenme algı düzeylerini belirlemek, beslenme konusunda öğrencilerin başarılarını tespit etmek ve sosyo-ekonomik özelliklerle ilişkilendirmektir.Araştırma Erzurum İli Karayazı İlçesi Ağaçlı Köyü İsa Arman İlköğretim Okulunda gerçekleştirmiştir. Bu araştırmada toplam 53 öğrenci ile çalışma gerçekleştirilmiştir.Araştırmada beş farklı yöntemle veri toplama gerçekleştirilmiştir;Bunlardan birincisi; öğrencilere uygulanan beslenme algı mülakatıdır. İkincisi ise öğrencilere sorulan beslenme ile ilgili sorulardan oluşan başarı testleridir. Üçüncü aşamada öğrencilere ailelerinin sosyo-ekonomik düzeylerini belirlemek için veri toplama anketi düzenlemiştir.Ayrıca öğrencilerin fiziksel ölçüm değerleri hesaplanmış ve standart değerlerle mukayese yapılmıştır. Son aşamada ise öğrencilerin fen başarı puanları ile beslenme konusundaki başarı değerleri hesaplanmış ve karşılaştırma yapılmıştır.Tüm bu verilerin toplanmasından sonra frekans tabloları oluşturulmuş ve mülakat verileri ile anket soruları SPSS 12.0 programında değerlendirilmiştir. The main purpose of this research is appoint of the students perception abot nutrition. The second purpose is to try to find out the connection between student achivement and socio economic level.The sampling of this research is consisted of Erzurum City Karayazı-Ağaçlı Village, İsa Arman Primary School students. Research was progressed with 53 students.In this research, data collected by means of five different measurement scales. These scales; (1) ınterview with student about perception of nutrition, (2) achivement test about nutrition, (3) socio economic level scale and besides this measurement, (4) students physiological charecters measured and the last stage (5) student achievement point of science lesson and knowledge level about nutrition measured and compared.Moreover, the data collected through the scales from sample were analized by using SPSS 12.0.Key Words: nutrition, perception about nutritıon.
Collections