Show simple item record

dc.contributor.advisorAlkan, Muzaffer
dc.contributor.authorPazarli, Ayşegül
dc.date.accessioned2020-12-06T10:08:13Z
dc.date.available2020-12-06T10:08:13Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/97130
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı; beslenme konusu ile ilgili olarak öğrencilerin beslenme algı düzeylerini belirlemek, beslenme konusunda öğrencilerin başarılarını tespit etmek ve sosyo-ekonomik özelliklerle ilişkilendirmektir.Araştırma Erzurum İli Karayazı İlçesi Ağaçlı Köyü İsa Arman İlköğretim Okulunda gerçekleştirmiştir. Bu araştırmada toplam 53 öğrenci ile çalışma gerçekleştirilmiştir.Araştırmada beş farklı yöntemle veri toplama gerçekleştirilmiştir;Bunlardan birincisi; öğrencilere uygulanan beslenme algı mülakatıdır. İkincisi ise öğrencilere sorulan beslenme ile ilgili sorulardan oluşan başarı testleridir. Üçüncü aşamada öğrencilere ailelerinin sosyo-ekonomik düzeylerini belirlemek için veri toplama anketi düzenlemiştir.Ayrıca öğrencilerin fiziksel ölçüm değerleri hesaplanmış ve standart değerlerle mukayese yapılmıştır. Son aşamada ise öğrencilerin fen başarı puanları ile beslenme konusundaki başarı değerleri hesaplanmış ve karşılaştırma yapılmıştır.Tüm bu verilerin toplanmasından sonra frekans tabloları oluşturulmuş ve mülakat verileri ile anket soruları SPSS 12.0 programında değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractThe main purpose of this research is appoint of the students perception abot nutrition. The second purpose is to try to find out the connection between student achivement and socio economic level.The sampling of this research is consisted of Erzurum City Karayazı-Ağaçlı Village, İsa Arman Primary School students. Research was progressed with 53 students.In this research, data collected by means of five different measurement scales. These scales; (1) ınterview with student about perception of nutrition, (2) achivement test about nutrition, (3) socio economic level scale and besides this measurement, (4) students physiological charecters measured and the last stage (5) student achievement point of science lesson and knowledge level about nutrition measured and compared.Moreover, the data collected through the scales from sample were analized by using SPSS 12.0.Key Words: nutrition, perception about nutritıon.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.subjectEğitim ve Öğretimtr_TR
dc.subjectEducation and Trainingen_US
dc.titleKırsal alanlarda eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerinin beslenme algı-bilgi düzeylerinin tesbiti ile sosyo-ekonomik özellikleri ve fiziksel özelliklerinin incelenmesi
dc.title.alternativeThe examination of the physical and socio-economic aspects with the determination of the perspection -knowledge levels about nutrition of the students those take education at the elemantary schools in the rural areas
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİlköğretim Anabilim Dalı
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.subject.ytmNutrition disorders
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmFeeding behavior
dc.subject.ytmSocio-economic characteristies
dc.subject.ytmNutrition education
dc.identifier.yokid310866
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKAFKAS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid246340
dc.description.pages75
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess