Bazı antepfıstığı çeşitlerinin değişik organlarındaki bitki besin maddesi kapsamlarının belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZ Yüksek Lisans Tezi BAZI ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİNİN DEĞİŞİK ORGANLARINDAKİ BİTKİ BESİN MADDESİ KAPSAMLARININ BELİRLENMESİ Mine FİDAN Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Bekir Erol AK Yd: 2005, Sayfa: 68 Bu çalışma Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazilerinde bulunan Kırmızı, Siirt ve Ohadi antepfıstığı çeşitlerinde 2003- 2004 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada her çeşitten 3 adet meyveli ve 3 adet meyvesiz yani mutlak periyodisite gösteren ağaçlar kullanılmıştır. Meyveli ve meyvesiz ağaçlarda yaprak örnekleri 16-31 Temmuz tarihleri arasında alınmıştır. Meyveli ağaçlarda derim döneminde ağaç basma verimler belirlenirken her ağaçtan salkımlarıyla birlikte örnekler alınmıştır. Alman bu örneklerde yapraklarda olduğu gibi salkım saplarında meyvelerin kırmızı kabuğunda, sert kabuğunda ve iç meyvelerde besin maddeleri analizleri yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; genel olarak meyveli ağaçların besin kapsamları genellikle meyvesizlerden daha fazla olduğu ve bunun dağılımının meyve kısımlarına göre birbirinden farklılık gösterdiği saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Antepfıstığı, beslenme, besin maddeleri, verim, kalite ABSTRACT MSc Thesis DETERMINATION OF NUTRIENT ELEMENTS CONTENTS FOR DIFFERENT PARTS OF SOME PISTACHIO CULTTVARS Mine FİDAN Harran University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Horticulture Supervisor: Prof. Dr. Bekir Erol AK Year: 2005, Page: 68 This study was conducted on the Kırmızı, Siirt and Ohadi pistachio cultivars which are growing at the area of Ceylanpinar State Farm in 2003- 2004. In the experiment 3 fruiting and 3 unfruitful that means heavy alternate bearing trees were used as plant materials. The leaf samples were taken 16-31 July from fruiting and unfrutful trees as plant materials The fruits were weighted each trees and fruit samples were taken from showing alternate bearing trees. The fruit samples separated for cluster, red skin (Mesocarp), endocarp and kernel to analyse elements such as leaves. According to obtained results, generally contents of elements a litle high in fruiting trees compared to non fruiting trees. KEY WORDS: Pistachio, nutritious, nutrition elements, yield, quality 11
Collections