Show simple item record

dc.contributor.advisorAk, Bekir Erol
dc.contributor.authorFidan, Mine
dc.date.accessioned2020-12-04T16:35:51Z
dc.date.available2020-12-04T16:35:51Z
dc.date.submitted2005
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92613
dc.description.abstractÖZ Yüksek Lisans Tezi BAZI ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİNİN DEĞİŞİK ORGANLARINDAKİ BİTKİ BESİN MADDESİ KAPSAMLARININ BELİRLENMESİ Mine FİDAN Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Bekir Erol AK Yd: 2005, Sayfa: 68 Bu çalışma Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazilerinde bulunan Kırmızı, Siirt ve Ohadi antepfıstığı çeşitlerinde 2003- 2004 yıllarında yürütülmüştür. Araştırmada her çeşitten 3 adet meyveli ve 3 adet meyvesiz yani mutlak periyodisite gösteren ağaçlar kullanılmıştır. Meyveli ve meyvesiz ağaçlarda yaprak örnekleri 16-31 Temmuz tarihleri arasında alınmıştır. Meyveli ağaçlarda derim döneminde ağaç basma verimler belirlenirken her ağaçtan salkımlarıyla birlikte örnekler alınmıştır. Alman bu örneklerde yapraklarda olduğu gibi salkım saplarında meyvelerin kırmızı kabuğunda, sert kabuğunda ve iç meyvelerde besin maddeleri analizleri yapılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; genel olarak meyveli ağaçların besin kapsamları genellikle meyvesizlerden daha fazla olduğu ve bunun dağılımının meyve kısımlarına göre birbirinden farklılık gösterdiği saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Antepfıstığı, beslenme, besin maddeleri, verim, kalite
dc.description.abstractABSTRACT MSc Thesis DETERMINATION OF NUTRIENT ELEMENTS CONTENTS FOR DIFFERENT PARTS OF SOME PISTACHIO CULTTVARS Mine FİDAN Harran University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Horticulture Supervisor: Prof. Dr. Bekir Erol AK Year: 2005, Page: 68 This study was conducted on the Kırmızı, Siirt and Ohadi pistachio cultivars which are growing at the area of Ceylanpinar State Farm in 2003- 2004. In the experiment 3 fruiting and 3 unfruitful that means heavy alternate bearing trees were used as plant materials. The leaf samples were taken 16-31 July from fruiting and unfrutful trees as plant materials The fruits were weighted each trees and fruit samples were taken from showing alternate bearing trees. The fruit samples separated for cluster, red skin (Mesocarp), endocarp and kernel to analyse elements such as leaves. According to obtained results, generally contents of elements a litle high in fruiting trees compared to non fruiting trees. KEY WORDS: Pistachio, nutritious, nutrition elements, yield, quality 11en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı antepfıstığı çeşitlerinin değişik organlarındaki bitki besin maddesi kapsamlarının belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of nutrient elements contents for different parts of some pistachio cultivars
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid192568
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid170386
dc.description.pages74
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess