Destinasyon markalaşma süreci: Akçakoca örneği
dc.contributor.advisor | Mesci, Zeynep | |
dc.contributor.author | Bakir, Elif Berna | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T12:57:39Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T12:57:39Z | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.date.issued | 2020-06-26 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/86332 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmanın temel amacı Akçakoca ilçesinin bir destinasyon olarak ele alı-nıp markalaşmaya uygun olup olmadığının yerel yönetim, turizm paydaşları ve aka-demisyenlerden alınan görüşler doğrultusunda incelenmesi ve değerlendirilmesidir. Araştırma kapsamına yerel yönetimden 4 katılımcı, işletme yöneticilerinden 13 katı-lımcı ve akademisyenlerden 6 katılımcı araştırmaya dahil edilmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemi uygulanmıştır. Araştırmaya ilişkin veriler yüz yüze görüşmeler so-nucu elde edilmiştir. Elde edilen veriler betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarında deniz-kum-güneş avantajlarının yanında tarihi, doğa ve kültü-rel avantajlarıyla bir bütünlük oluşturan Akçakoca'nın gerekli tanıtım faaliyetlerinin tamamlandığında markalaşmaya uygun olduğu tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Turizm, Destinasyon, Destinasyon pazarlaması, Desti-nasyon Markalaşması, Marka | |
dc.description.abstract | The main aim of this research is to investigate and evaluate whether Akçakoca district is considered as a destination and is suitable for branding in line with the opi-nions received from local government, tourism stakeholders and academicians. Four participants from local government, 13 from business managers and 6 from academi-cians were included in the research. Qualitative research method was applied in the research. Survey data were obtained by the results of the face-to-face interviews. The obtained data were analyzed by descriptive analysis technique. It has been determi-ned that Akçakoca, which is in integration with the historical, natural and cultural advantages in addition to sea-sand-sun advantages, is suitable for branding when the necessary promotional activities are completed.Keywords: Tourism, Destination, Destination marketing, Destination bran-ding, Brand | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | Destinasyon markalaşma süreci: Akçakoca örneği | |
dc.title.alternative | Destination branding process: Akçakoca example | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-06-26 | |
dc.contributor.department | Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Tourism marketing | |
dc.subject.ytm | Destination | |
dc.subject.ytm | Branding | |
dc.subject.ytm | Düzce-Akçakoca | |
dc.identifier.yokid | 10212365 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | DÜZCE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 530802 | |
dc.description.pages | 137 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |