Salmonella gurup aglutinasyon antijenlerinin (O, H, VI) çeşitli metodlarla elde edilmesi, standardizasyonları ve salmonelloz tanısındaki değerleri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
t 57- BÖLÜM-VI ÖZET Salmonella gurup aglutinasyon antijenlerini, bunların kimyasal ve fiziksel özelliklerine dayanılarak geliştirilmiş olan yöntemlerle hazırladık, (O)antijeııi `ısı`, `fenol`, `alkol`, (H) antijeni ise `formalin` kullanılarak hazırlanmıştır.Elde edilen antijen titreleri (O) antijeni için 1/800-1/12.800, (H) antijeni için 1/1600- 1/12.800 arasında bulunmuştur» Alkolle hazırlanan ve 1/800 titrede çalışan S. Typhi ve S.Paratyphi A nın (O) antijenleri standarda uygun olmamaları nedeniyle çalışma dışı bırakılmıştır. Kullanılan yöntemlerin içinde kanaatimize göre en pratik ve emin olanı (O) antijeni için `ısı` ile hazırlamaktır.(H)antijeni için ise sıvı besi- yerlerini kullanmakla daha iyi sonuçlar alınmaktadır.Yine Vi antijeni için Ballerup susunun kullanılması, Vi antijeni ihtiva eden S.Typhi susuna göre çok daha pratiktir. Hazırlanan antijenler klâsik kitaplardaki önerilere uyularak 1 cc.de 900 milyon jerm olacak şekilde, kullanılmak üzere sulandırıldı.Ayrıca memleketimizde antijen standardizasyonu konusunda laboratuvarlar arasında iş birliği yapılmasının gereği üzerinde duruldu,, Çalışmalarımızda ayrıca aglutinasyonun Salmonelloz tanışındaki değeri tartışıldı ve bunun, etkenin izolasyonunun mümkün olmadığı hallerde, sonuçlarının klinik bulgularla beraber ve iyi bir şekilde değerlendirilmesi halinde çok önemli bir tanı vasıtası olduğu kanaatine varıldı.
Collections