Show simple item record

dc.contributor.advisorKurtar, Kazım
dc.contributor.authorSarıgül, Kemal
dc.date.accessioned2023-09-26T11:57:11Z
dc.date.available2023-09-26T11:57:11Z
dc.date.submitted2018-08-06
dc.date.issued1974
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/756389
dc.description.abstractt 57- BÖLÜM-VI ÖZET Salmonella gurup aglutinasyon antijenlerini, bunların kimyasal ve fiziksel özelliklerine dayanılarak geliştirilmiş olan yöntemlerle hazırladık, (O)antijeııi `ısı`, `fenol`, `alkol`, (H) antijeni ise `formalin` kullanılarak hazırlanmıştır.Elde edilen antijen titreleri (O) antijeni için 1/800-1/12.800, (H) antijeni için 1/1600- 1/12.800 arasında bulunmuştur» Alkolle hazırlanan ve 1/800 titrede çalışan S. Typhi ve S.Paratyphi A nın (O) antijenleri standarda uygun olmamaları nedeniyle çalışma dışı bırakılmıştır. Kullanılan yöntemlerin içinde kanaatimize göre en pratik ve emin olanı (O) antijeni için `ısı` ile hazırlamaktır.(H)antijeni için ise sıvı besi- yerlerini kullanmakla daha iyi sonuçlar alınmaktadır.Yine Vi antijeni için Ballerup susunun kullanılması, Vi antijeni ihtiva eden S.Typhi susuna göre çok daha pratiktir. Hazırlanan antijenler klâsik kitaplardaki önerilere uyularak 1 cc.de 900 milyon jerm olacak şekilde, kullanılmak üzere sulandırıldı.Ayrıca memleketimizde antijen standardizasyonu konusunda laboratuvarlar arasında iş birliği yapılmasının gereği üzerinde duruldu,, Çalışmalarımızda ayrıca aglutinasyonun Salmonelloz tanışındaki değeri tartışıldı ve bunun, etkenin izolasyonunun mümkün olmadığı hallerde, sonuçlarının klinik bulgularla beraber ve iyi bir şekilde değerlendirilmesi halinde çok önemli bir tanı vasıtası olduğu kanaatine varıldı.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKlinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıklarıtr_TR
dc.subjectClinical Microbiology and Infectious Diseasesen_US
dc.titleSalmonella gurup aglutinasyon antijenlerinin (O, H, VI) çeşitli metodlarla elde edilmesi, standardizasyonları ve salmonelloz tanısındaki değerleri
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid198514
dc.publisher.instituteTıp Fakültesi
dc.publisher.universityGÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid171934
dc.description.pages60
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess