Hippophae rhamnoides L. (Yabani iğde) bitkisinin meyve ekstraklarının In vitro antioksidan özelliklerinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Amaç: Hippophae rhamnoides L. (Yabani İğde) bitkisinin meyvelerinin farklı polaritelere sahip ekstrelerinin toplam fenolik bileşik, total anitoksidan bileşik, indirgeyici güç ve aktivite testlerinin yapılması çalışmamızın amacını oluşturmaktadır. Materyal ve Metot: Bu çalışmada Hippophae rhamnoides L. (Yabani İğde) bitkisinin meyvelerinin farklı polaritelere sahip ekstrelerinin toplam fenolik bileşik, total anitoksidan bileşik, indirgeyici güç ve DPPH (2,2-difenil-1-pikrilhidrazil) radikal süpürücü aktivite tayin yöntemi, ABTS (2,2'–azinobis (3-etilbenzotiazolin-6-sülfonikasit)) metodu, (FRAP) demir(III) iyonu indirgenmesine dayalı antioksidan güç metodu ve Cu(II) indirgeyici antioksidan kapasitesi (CUPRAC) metodu ile tespit edildi.Bulgular: Hippophae rhamnoides L. (Yabani İğde) bitkisinin meyvelerinin farklı ekstrelerindeki total antioksidan kapasiteleri, fenolik bileşik miktarları ve indirgeyici güç analizleri sonucunda diğer ekstrelere göre en yüksek etki etanol ekstresinde tespit edildi. DPPH radikali süpürme kapasitesi ve ABTS katyon radikali süpürücü kapasite % inhibisyon değerleri diğer ekstrelere göre etanol esktresinde oldukça yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca FRAP radikali süpürme kapasitesi ve CUPRAC katyon radikali süpürücü kapasite değerleri diğer ekstrelere daha yüksek olduğu tespit edildi.Sonuç: Hippophae rhamnoides L. meyvesinin etanol ekstresindeki antioksidan aktivitenin diğer ekstrelere göre oldukça yüksek olduğu tespit edildi.Anahtar Kelimeler: ABTS, CUPRAC, DPPH, FRAP, Hippophae rhamnoides L. Investigation of In Vitro Antioxidant Properties of Fruit Extracts of Hippophae Rhamnoides L.Aim: The aim of our study is to perform the total phenolic compound, total antioxidant compound, reducing power and activity tests of the extracts of the fruits of the Hippophae rhamnoides L. (Wild Spindle) plant with different polaritiesMaterial and method: In this study, the total phenolic compound, total antioxidant compound, reducing power and DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) radical scavenging activity determination method, ABTS (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) '-Azinobis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid)) method, (FRAP) iron (III) ion reduction based antioxidant power method and Cu (II) reducing antioxidant capacity (CUPRAC) method was determinedResults: As a result of the analysis of total antioxidant capacities, phenolic compound amounts and reducing power in different extracts of fruits of Hippophae rhamnoides L. DPPH radical scavenging capacity and ABTS cation radical scavenging capacity% inhibition values were found to be quite high in ethanol extract compared to other extracts. In addition, FRAP radical scavenging capacity and CUPRAC cation radical scavenging capacity values were found to be higher than other extracts. Conclusion: It was determined that the antioxidant activity of the ethanol extract of Hippophae rhamnoides L. fruit was higher than the other extracts.Keywords: ABTS, CUPRAC, DPPH, FRAP, Hippophae rhamnoides L.
Collections