Farklı peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu fenotipik ve genotipik tanımlanması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada Mersin tulum peyniri, olgunlaştırılmış Çeçil ve Gouda peynirleri kullanılmıştır. 3 farklı peynir çeşidinden farklı besiyerleri (MRS, M17) kullanılarak izole edilen 100 adet izolatın fenotipik ve genotipik yöntemler kullanılarak tanımlamaları (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Lactobacillus casei, Lactococcus lactis) yapılmıştır. Bunlardan 70 adedi moleküler olarak klasik PCR'da DNA diziliminin 16S rDNA bölgesine dayalı olarak tür bazında tanımlanmıştır. İzolatların 10 tanesi Enterococcus faecalis, 9 tanesi Enterococcus faecium, 3 tanesi Lactobacillus casei, 5 tanesi Lactobacillus plantarum, 2 tanesi Lactococcus lactis, 41 tanesi Streptococcus thermophilus olarak tanımlanmıştır. In this study, Mersin tulum cheese, matured Çeçil and Gouda cheeses were used. Identification of 100 isolates from different 3 cheese samples by using different media (MRS, M17, Rogosa) using phenotypic and genotypic methods (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Lactobacillus casei) were made. Of these, 70 were molecularly identified on a species basis based on the 16S rDNA region of the DNA sequence in classical PCR. Ten of the isolates were identified as Enterococcus faecalis, 9 as Enterococcus faecium, 3 as Lactobacillus casei, 5 as Lactobacillus plantarum, 2 as Lactococcus lactis, 41 as Streptococcus thermophilus
Collections