Show simple item record

dc.contributor.advisorGezginç, Yekta
dc.contributor.authorDoğrugörür, Hazal
dc.date.accessioned2023-09-22T11:33:01Z
dc.date.available2023-09-22T11:33:01Z
dc.date.submitted2023-09-01
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/733669
dc.description.abstractBu çalışmada Mersin tulum peyniri, olgunlaştırılmış Çeçil ve Gouda peynirleri kullanılmıştır. 3 farklı peynir çeşidinden farklı besiyerleri (MRS, M17) kullanılarak izole edilen 100 adet izolatın fenotipik ve genotipik yöntemler kullanılarak tanımlamaları (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Lactobacillus casei, Lactococcus lactis) yapılmıştır. Bunlardan 70 adedi moleküler olarak klasik PCR'da DNA diziliminin 16S rDNA bölgesine dayalı olarak tür bazında tanımlanmıştır. İzolatların 10 tanesi Enterococcus faecalis, 9 tanesi Enterococcus faecium, 3 tanesi Lactobacillus casei, 5 tanesi Lactobacillus plantarum, 2 tanesi Lactococcus lactis, 41 tanesi Streptococcus thermophilus olarak tanımlanmıştır.
dc.description.abstractIn this study, Mersin tulum cheese, matured Çeçil and Gouda cheeses were used. Identification of 100 isolates from different 3 cheese samples by using different media (MRS, M17, Rogosa) using phenotypic and genotypic methods (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Lactobacillus casei) were made. Of these, 70 were molecularly identified on a species basis based on the 16S rDNA region of the DNA sequence in classical PCR. Ten of the isolates were identified as Enterococcus faecalis, 9 as Enterococcus faecium, 3 as Lactobacillus casei, 5 as Lactobacillus plantarum, 2 as Lactococcus lactis, 41 as Streptococcus thermophilusen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleFarklı peynirlerden laktik asit bakterilerinin izolasyonu fenotipik ve genotipik tanımlanması
dc.title.alternativeIsolation phenotypic and genotypic identification of lactic acid bacteria from different cheeses
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-09-01
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmLactic acid bacteria
dc.subject.ytmLactic acid production
dc.identifier.yokid10222379
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid809541
dc.description.pages54
dc.publisher.disciplineBiyoteknoloji Bilim Dalı


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess