Browsing TEZLER by Subject "Abattoirs"
Now showing items 1-3 of 3
-
Gıda enfeksiyonları yönünden tavuk mezbahalarında çalışan personelin hijyenik kontrolü
(ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET : Tavuk etlerinin enfeksiyon etkenleri ile kontaminasyo- nunda, mezbahalarda çalışan personelin önemli rol oynadığı ve bu personelin gastrointestinal sistemlerinde mevcut pato jenler ile gıda maddelerini kontamine ... -
Kesimhanelerdeki sığır karkaslarında clostridium perfringens`in varlığı ve moleküler tiplendirilmesi
(ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-01)Clostridium perfringens, Clostridiaceae ailesinin Clostridium genusunda yer alan Gram pozitif, çubuk şeklinde, sporlu, fakültatif anaerob, hareketsiz ve ubiquiter patojen bir bakteridir. Etkenin patojenitesi insanlar ile ... -
Tavuk karkasları ve mezbaha atık sularından campylobacter türlerinin izolasyonu üzerinde çalışmalar
(ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu araştırmada, termofilik Campylobacter türlerinin tavuk karkaslarındaki ve mezbaha sularındaki prevalensinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla kesim aşamasının değişik safhalarındaki karkaslar, paketleme ...