Adi fiğ (Vicia sativa L.) + arpa (Hordeum vulgare L.) karışımları için en uygun sıra aralığı ve karışım oranlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Gürpınar - Van ekolojik koşullarında 1996-97 yaz döneminde yürütülen bu çalışmada, sulu koşullarda yazlık olarak yetiştirilen adi fiğin arpa ile 20-30-40 cm'lik 3 farklı sıra aralığında ve ( %100-%0, %90-%10, %80-%20, %70-%30, %60-%40 ve %50-%50 ) 6 değişik karışım oranında; en uygun sıra aralığı ve karışım oranının belirlenmesi incelenmiştir. Bitki boyu, botanik kompozisyon, yeşil ot verimi, kuru ot verimi, ham protein verimi açısından sıra araları ve karışım oranları arasında önemli bir farklılık saptanmakta; kuru madde oranlan açısından sadece sıra aralıkları arasında önemli bir farklılık bulunurken, ham protein oranı açısından sıra aralarının ve karışım oranlarının etkileri önemli bulunmamaktadır.Anahtar Kelimeler: Adi fiğ, Arpa, Karışım oranları ve sıra aralıkları In this trial conducted under the ecological conditions of Gürpınar - Van during the spring season of 1996-97, the mixtures of common vetch variety ( Kubilay ) with barley investigated to determining of the appropriate rate of mixtures and row spacing in 3 different row space (20-30-40 cm ) and 6 different rate of mixture ( %100-%0, %90-%10, %80-%20, %70-%30, %60-%40 ve %50-%50 ) There was significant difference between the row spacing and the rate of mixtures in terms of plant height, botanical composition, green matter yield, herbage yield and crude protein yield but there was not significant difference between the row spacing and the rate of mixtures in terms of crude protein percentage.Keywords : Common vetch, Barley, Rate of mixtures and Row spacing.
Collections