Show simple item record

dc.contributor.advisorAndiç, Cengiz
dc.contributor.authorFuran, M.Alp
dc.date.accessioned2021-05-08T12:53:10Z
dc.date.available2021-05-08T12:53:10Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2021-03-02
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705416
dc.description.abstractGürpınar - Van ekolojik koşullarında 1996-97 yaz döneminde yürütülen bu çalışmada, sulu koşullarda yazlık olarak yetiştirilen adi fiğin arpa ile 20-30-40 cm'lik 3 farklı sıra aralığında ve ( %100-%0, %90-%10, %80-%20, %70-%30, %60-%40 ve %50-%50 ) 6 değişik karışım oranında; en uygun sıra aralığı ve karışım oranının belirlenmesi incelenmiştir. Bitki boyu, botanik kompozisyon, yeşil ot verimi, kuru ot verimi, ham protein verimi açısından sıra araları ve karışım oranları arasında önemli bir farklılık saptanmakta; kuru madde oranlan açısından sadece sıra aralıkları arasında önemli bir farklılık bulunurken, ham protein oranı açısından sıra aralarının ve karışım oranlarının etkileri önemli bulunmamaktadır.Anahtar Kelimeler: Adi fiğ, Arpa, Karışım oranları ve sıra aralıkları
dc.description.abstractIn this trial conducted under the ecological conditions of Gürpınar - Van during the spring season of 1996-97, the mixtures of common vetch variety ( Kubilay ) with barley investigated to determining of the appropriate rate of mixtures and row spacing in 3 different row space (20-30-40 cm ) and 6 different rate of mixture ( %100-%0, %90-%10, %80-%20, %70-%30, %60-%40 ve %50-%50 ) There was significant difference between the row spacing and the rate of mixtures in terms of plant height, botanical composition, green matter yield, herbage yield and crude protein yield but there was not significant difference between the row spacing and the rate of mixtures in terms of crude protein percentage.Keywords : Common vetch, Barley, Rate of mixtures and Row spacing.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAdi fiğ (Vicia sativa L.) + arpa (Hordeum vulgare L.) karışımları için en uygun sıra aralığı ve karışım oranlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA research on the determination of the most appropriate rate of mixtures and row spacing of mixtures of common vetch (Vicia sativa L.) + barley (Hordeum vulgare L. )
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-03-02
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmVetch
dc.subject.ytmBarley
dc.subject.ytmSeeding density
dc.identifier.yokid78954
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid78954
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess